10. 12. 2011

Vianočná koleda - written Balage & Shocker

Pokojný večer na vŕšky padal, na sivé polia, v poslednom lúči starootcovská horela roľa. A my s Martinkom B. sa browsujeme trnavským starým mestom, koštujúc nepreberné množstvo vynikajúcich nápojov medového pvovodu :)... I tu zrazu v mysli ľahko potemnenej zlatistvým mokom skrsla myšlienka medom okorenená, podeľiť sa s Vami, čitateľmi medziľudských fsťahov znalých s príbehom napínavým ktorý sme s M.B nazvali : One night in TT - voľný preklad - balada lyricko-eroticko-športovo drastická s jemne dentálne intelektuálnou príchuťou....




Charakraktery zmienených postáv, udalosti a okolnosti sa udiali tak ako sú opísané v tomto príbehu. Naschvál však boli zmenené mená, pretože toto keby že sa Andrej O. dozvie, tak Balážko v TTT môže vrátiť plavky a požiadať o prestup do Krompách :)



VIANOČNÝ PRÍBEH Kataríny Miloštínovej

Volám sa Katuška hoci moj priateľ a muž mojich snov vo svojom srdci aj mobile označil len ako Katarína. Čo mi prišlo neskôr aj trošku čudné, lebo čísla všetkých svojich priateľov mal označené pod krásne priam zjemnene označené zdrobnelinkami - ľubenko, marcelko, bohužko, zajko, plyšáčik, maťko, silvinka, danuška, šokérko, varguško, juráško....a tak....a medzi nim ja - Katarína.....ale čo Vám poviem. Orlí zrak, paže ako peruťe, úsmev zmyselný, a hlas zimomomriavky vyvolávajúci....taký bol on. Mvojho srtca champion :))))



Nikdy som nebola umelecky zmýšľajúca, ale stále ma fascinovali výkony a zhmotnenie predstáv naozajstných umelcov a preto veľmi rada chodievam na výstavy a obdivujem vášnivé vzťahy veľkým štetcom mojich umeleckých vzorov. A tak som sa vybrala na najväčšiu slovenskú vernisáž do Piešťan, kde mali stretnutie tí najväčší zo slovenských veľkých... bol tam, prezentoval sa vo veľkom štýle ktorý síce bol len v konečnom dôsledku prekonaný dvoma inými umelcami, no spôsob jeho výkonu na mňa urobil dojem a vďaka vymoženostiam techniky a počítačovej virtualite som na FB a iných sieťach našla jeho svojstojnosť v najkrajšom slova zmysle :))))

Veľmi som chcela spoznať čaro a inotaje jeho umenia, a túžila som zažiť magickosť jeho sveta i s radosťou som neodolala ponuke stráviť v jeho područí zopár energizujúcich okamihov. Introdukcia a následné spoznavánie nového životného štýlu mi prišlo v mojom relatívne stereotypnom svete ako počúvanie popredného folkového združenia Megadeth pri kostolných pobožnostiach... Cítila som sa ako kňaz , ktorý zrazu nepoúíva pri eucharistii Megateth, len obyčajnú Mnohosmrť a pritom cíti tu silu okamžiku. Neviem si predstaviť človeka- ženu - ktorú by tento okamih nezlomil v tom navášnivejšom momente .....:))))

S odvahou mne vlastnou som sa oddala jeho inštrukciám ako žiť, ako sa pohybovať v každom- nie len vodnom prostredí, ako zalamovať záber a pritom dbať na techniku, hladne som hltala jeho rady a tie tvorili s jeho bozkami jeden neuveriteľný a mohutný zážitok. Nemohla som sa nezamilovať. No nie je dokonalosť aby nemala aj svoje zápory ktoré sa v blízkej dobe prejavili vo svojej nebotýčiacejsa obludnosti :))))

Môj bard pohybu a skladateľ najkrajších melódií nebol práve muž bez minulosti ktorá ho dostihovala na každom rohu. A ja som to cítila v tých najimtímnejších chvíľach. I stalo sa. Vo chvíli keď bol môj, cítila som nepríjemne kopance jeho minulosti ktorá sa vracala ako austrálskym lovcom do diaľav vymrštený bumerang. Pre mňa rany boľavé , pre neho spomienky jedovato vášnivé, ale taký je tento svet - povedala som si :)))

No nebolo to to najhoršie, dňom skazy bol ten , keď do nášho umeleckého krúžku neviem odkiaľ sa pritúlalo opustené mačiatko. Také malé škaredé , ale prítulné a priznám sa že aj moje city ovplyvňujúce. Môj umelec zrazu ako keby stratil o moju osobu záujem a jediné čo ho trápilo bolo aby to mačiatko malo dosť teplého mliečka, a aby sa mu dostalo toľko lásky, koľko jej ešte NIKDY nikým nebolo dopriané.

Som žena. A som na to hrdá. Poznám chvíle víťazstiev a chvíle kedy prehrávama a nikdy som nemala problém si to priznať. Preto som sprvu pochopila že môjho barda strácam. Ale som bojovníčka a tak som sa rozhodla zabojovať. Preto som skúsila svoje ženské zbrane a tak som svojho umelca chcela získať nazad netušiac, že jeho enviromentálne povedomie k strateným animálom je silnejšie ako potreba opätovať lásku mnou poskytovanú. A tak v poslednú noc - na ktorej sme sa zhodli že asi bude posledná v našom spoločnom súžití. Po krásnom a chvíľu trvajúcom vzájomnom vášnivom splynutí som nechtiac začula tíške mňaukanie toho mačiatka ktoré si už medzi tým priviedol do svojho sveta.

Môj svet sa zrazu zrútil a nevedela som čo robiť. Chcela som kričať, celému svetu sa vyplakať a žiadať o pomoc. Ale on - chladno a bezcitne sa odlúčil a vyexpedoval ma zo svojej reality kde už hlavnú úlohu hraje jeho malinké mačiatko. Pokúsila som sa v rámci zúfalého pokusu aspoň ho pohrýzť na ľavú ruku, že snáď obmäkčím jeho chladné, bazénovým chlórom vyleptané strce.............márne :)

Dnes som sama. Žijem si znovu vo svojom svete ktorý síce je umelecký nie úplný ale predsa, stálo mi to za to spoznať farebnosťumeleckej reality. Je krásna, aj keď mne možno neprístupná. Ale bolo to úžasné. Na záver len pár slov vyjadrujúce nekonečnú veľkoleposť tejto modern-art elektrizujúcej skúsenosti...

Chcem Ti len povedať dve veci. Ďakujem. A prepáč.
Ďakujem za tú skúsenosť ...............a prepáč že som ťa pokúsala :)))) ale si chutný....fakt...

Tvoja KaTarína -------------

ĎAKUJEME KATUšKE ZA JEJ SLOVá A SPOLU S MARTINOM B. JEJ žELáME VEľA OSOBNéHO PRIAM INTíMNEHO šťASTIA A SILNEJ žIVOTNEJ ENERGIE.

a NášMU UMELECKéMU BARDOVI ZA POSKýTNUTIE SILNýCH ZážITKOV.

m.baláž & m. nemčík
silní autori príbehov gulervúcich

special thanx to APIMED s.r.o. Dolná Krupá za poskytnutie gulervúcej medoviny expresívnosť našich postrehov zvýrazňujúcej:))))))))

hik

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

kurňa do puče šak to je o našem trenerkovy......andrej to si keru cicu dal???? :! dobree zakspeeed....dobra stori

Jedúvatý trnavák.... :)

Anonymný povedal(a)...

vy ste neskutocne hovada..... :)
ale napisali ste to fakt krasne :))))hovada jedne

Anonymný povedal(a)...

Chlapci, kraaaasny, poeticky utvar sa vam podaril, ale ste nejaki moc romanticki, lebo osobne by som za nic nedakovala, ani sa neospravedlnovala ;)

Katarinka :D