28. 6. 2008

Ironman Austria

Mile pasteky. Podarilo sa mi zohnat slot do Klagenfurtu aj ked na ine meno ale tam je strasne krasne, skvely zavod a uzasna atmosfera. Bol som tam pred rokom a poviem vam uprimne, dostalo ma to, je to velke, krasne, plne vsetkeho co triatlon moze ponuknut.


Mam pre vas taky napad, posadajte do aut, alebo inych vehiklov a pridte sa pozriet na super zavod. Okrem mna tam startuje aj Tamara, asi 15nitranov, tradicne chodia Kassasovci, Peciarovci, Baroni a podobne individua :) tak pohnite svojimi lenivymi zadkami a pridte.


Aby som vas trochu namotivoval, kazde auto ktore od vas pojde dostane odo mna ako bonus cely krasny velky farebny oroseny silny rekes pivka :)


TAK CO??? :)


Premozte svoju vrodenu lenivost a dajte sa dokopy...Dame pekny vikend v Klagene :)
Uvidite naozajstny triatlon, namotivujete sa, nakupite nejake dresy lebo neviem ci p. Kalas vam uz poslal ten oranzovy overal :) a skvelo potrenujete v spolocnosti nas - pretekarov :)ha

24. 6. 2008

Foto report Moraviaman

Krasny vikend za nami, uzasny zazitok z Moravy :) Miro&Cibko urobili silnu stafetu a cele to praskli v gulervucom case pod 10hodin....

GRATULUJEM HOŠI :) pekny vykon




Takto chuti melon nasim fesakom po desiatich hodinach - miro na to kuka jak bager na tvrdu hlinu a andrej pripomina tyranosaura na kastingu do Jurskeho Parku v Otrokoviciach :)




Ja som nemal svoj den tak som sa len okupal a trosku povozil na bicykli aby mi vecer chutila becherovka trosku viac :) nie stale sa zadari a tak sme na druhy den skocili s mircom este do Martina kde som objavil celkom zaujimavy sport - ze akuatlon... hm... zaujimave... co sa clovek nedozvie ked zije dost dlho :) krasny pretek , plavanie v studenej vode, kde moj hardware v stupnici tvrdosti vysoko predstihol diamant :) okrem toho som plaval v drahe s Ricardom V. co zase moje plavecke sebavedomie hlboko sfuklo ked ma dal o 100M uz na druhej stovk :)ale akosi sa podarilo neutopit sa a beh uz bol aspon pre mna zazitok - kedze som si chcel vyzehlit pruser zo soboty tym ze si to rozdam s Matkom Balazom - tak som vybehol ako nabudena lokomotiva lenze Mato vybehol ako dve nabudene lokomotivy a kilak pred cielom ma dal dole :) no co...5kilakov nie je 42 takze slovakman bude silny suboj :)




Tesim sa na vikendove sustredenie u nas na vychode borci :)

19. 6. 2008

Hochschwab Crossrun

Cross Country Club Rača organizuje 6.7. nesúťažný prebeh vápencovým rajom 18km – pohorím Hochschwab 8Okm za Wiednou. O 7.00 odchod autobusu z Mlynských Nív. Pole učastníkov bude rozdelené do 3 výkonnostných skupín a každá sa bude čakat na každej horskej chate. Štart – Seewiesen 1000mnm, Voisthalerhutte 1630mnm, Shiesstlhaus 2153mnm /najmodernejsia ekochata v europe/, Hochshwab 2277mnm. Zostup Trawiesstal - udolie, do Bodenbauerhutte 884mnm pri Buchbergu, kde je ciel.

Dobry trening, co poviete? Kto sa prida?

17. 6. 2008

15. 6. 2008

Triatlon Trnava - dobre svetlo

Boyz & girlz, predtym, ako sa budem venovat vasim uzasnym vykonom, sa musim podakovat Andrejovi Orlickemu za to, ze tento krasny pretek vobec vznikol. Moja ucta samozrejme patri vsetkym z Triatlon Team Trnava, co mu pri tom pomahali, a tradicne Vladovi Baronovi za vyborny komentatorsky vykon a hudobnu produkciu (dufam ze ACDC bude aj na Slovakmanovi ;-)).

A teraz k tym vykonom: Sportovu hodnotu si nedovolim komentovat, jednak som nepretekal, jednak uz Majky stihol napisat reportaz na www.triklub.sk. Z pohladu fotografa vsak musim povedat, ze ste skvele zapozovali :-) fakt som mal tentokrat tazku robotu, ktore fotoz vybrat. Cely album najdete >>>tu<<<, kto chce full-res alebo print, staci sa ozvat. Enjoy ;-)





Milujem Gundersenovu metodu, lebo ked vyleziete z vody, tak neposkacete hned na bajky a neujdete mi zo zaberu. Takze tentokrat som si vas, mile pasteky, vychutnaval aj nadalej. Jednoducho som mal vcera portretovaci den a vy ste mi to uzasne ulahcili.






Pri nasledujucich zaberoch som si uvedomil, aky je triatlon pekny sport. Ako ze sa je na co pozerat. - Girlz, neviem ako to robite, ale robite to dobre ;-)




Tak a teraz naspat k pretekaniu: Na rychlych strojoch to bolo od vas dramaticke. Nepochyboval som ze Balu je na tom dobre, ale kto cakal, ze urobi priemer 42 km/h?




Mojimi favoritmi na behu boli Ada s Matom, hlavne kvoli krasnym zelenym dresom. Ale vlastne ste boli vsetci uzasni, I love you, mile pastecky :-)






Na bednu sa nedostane kazdy, o to viac ma tesi, ze tam tentokrat stali Mirka aj s Kikou, ktore odchadzali ovesane cenami. Ale uzili sme si to myslim vsetci :-)


Najblizsie sa uvidime tusim v Batovciach, have fun ;-)

11. 6. 2008

Czechman 2008

WARM UP TORPEDO TWINS : HOLECKO-NEMCIK :)

Trosku neskor ale predsa len vam idem poslat maly report z vikendu. Zatial co vy ste mokli v bahennom zabale v dvoroch, my sme sa s mojim treningovym guru -Matom Holeckom posunuli na zapad k pardubiciam na pekny stredny TT. Doslo viac ludi ktori sa ukazuju sem tam aj na slovenskych triatlonoch, inak orientovani na dlhsie vzdialenosti okrem skalicanov, nitranov
zilincanov slovensku squadru doplnili Totalne Ambiciozni Triatlonisti z martina vedeny jeho nekonecnostou Danom Konecnym :)


Pretek urobeny skvele, 2kola plavania, uzil som si trosku futbalu, nejaky pepik plavajuci hned za mnou v haku sa snazil ma steklit po nohach , tak som ho kopol do drzky :)cha......lenze on bol nedobytny, zase ma posteklil, zase som ho kopol....a tak som sa zabaval cele druhe kolo. Nedobytny masochista sa nakoniec asi pod vplyvom pocetnych zraneni rozhodol ze ma obehne lenze siel blizko mna , skoro na dostrel tak som ho este slahol laktom po tlame -akoze na rozlucku :)


3kola na bicykli boli ooobrovskym zazitkom, trat jak na mna robena, rovinka s par kopcami na osviezenie mi sadla ako majkiho zadok na primerane velky nocnik :) vysantil som sa uplne kompletne, uz davno sa mi nestalo ze by ma nik nedosiel na kole, aj ked to bolo asi 96km co mi nakoniec ukradlo osobak mi vysledny priemer vysiel 36,2km-h.


Horsie to uz bolo z behom ,kde na moje zdesenie dali organizatory len powerbary-to ako keby cibka cakali, lebo on to lubi, ale ja ani nie....potom tam boli uz len gely -bleeeeeeeeee.... Teda naozaj nic proti gelom , napr. v pornografii je ich pouzitie velmi rozsirene a akteri si ich nevedia vynachvalit, nie len kvoli nutricnym kvalitam ale aj pre ich konzistenciu -ktora je pre mna absolutne smrtiaca - kedykolvek dam do ust gel, vsetko vo mne sa otaca hore nohami ako ked neopren vyzleciete spodnou stranou nahor...


Takze som si cupkal nalacno s prichadzajucimi krcami. Cestou som popozeral vseeetkych tych coo som si na kole podal, hrozu vo mne vzbudil moj guru Mato Holecko, ktory sa popri mne prehnal rovnakou rychlostou akou siel na bicykli - 1.14 na polmaraton v strednom triatlone vratane 3minutovej pauzy na vyriesenie metabolickych prebytkov je cas ktory v cieli budil hrozu- druhy najlepsi bezec bol asi 5min za nim :) Cestou ma samozrejme obehla aj Kika Lapinova a asi mi kazdy da za pravdu ze je to uzasny pocit, bezat aspon chvilu za nou :) rrrrrrrrrrr


Vecer pri pivku nam kamos opisoval podobnu situaciu ked na nejakom tt bezali lesom asi 6chalanov za jednou babou s peknym ....dresom... a ta chudinka zle zabocila....a tych 6indianov prestalo vnimat trat, smerovky, odbocky a sli slepo za nou .......... :)takze borci + modelka sa kompletne asi na pol hodinu stratili organizatorom kdesi do luk a hajov ale nasli sa takze to bolo ok :).........hormony........hm.


Cele tretie kolo som uz siel len na vyzrazanu sol z mojej kombinezy, hresil som jak pohan ze neni na trati ziadne jejdlo a v duchu som si spominal na tu macicku ktora spinkala na ceste asi na 10tom kilometri - sice jej chybala zadna naprava a trosku ju uz papali muchy ,ale furt by to bolo lepsie ako tlacit gely........:)Taaaaak a do ciela som sa dotackal 30sekund za osobakom z madarska - 5.10 - tam sa ale bicyklovalo len 80km takze spokojnost :)


O tyzden je MORAVIAMAN.......tak nebudte pastekari a treba urobit aspon stafetu :)


9. 6. 2008

Dotoho Triklup

http://www.acapela-group.com/Greetings/1-b918758840f1

Hallo Leute

Konecne som sa dockala aj ja mojho prveho preteku a tak vam idem o nom nieco porozpravat.

Je krasne nedelne rano, 8.6.08 a ja stavam o 6 rano, ako urcite kazdy normalny clovek. Preco? No asi preto ze o 7 uz odchadzam do Darmstadtu, 90 km vzdialeneho mesta od Gießenu, kde o 10.10 startujem na tohtorocnom prvom preteku. Uz cesta tam bola zaujimava, ked sme len tak na dialnici prechadzali okolo horiaceho auta, ktore tam len tak stalo v pravom pruhu, ziadnych ludi sme ani v nom ani okolo neho nevideli a tak sme sli dalej...postupne ako sme sa priblizovali k cielu tak sa na stvorprudovej drahe zacali hromadit auta, co je pre Nemcov dost nezvycajne, v nedelu vacsinou sedia vsetci doma (nedele je tu vsetko zatvorene) no a jediny dovod tejto premavky su auta s bicyklami na strechach alebo v kufrov. Vsetci totiz smeruju na triatlon, ktory mal dokopy ucast vyssiu nez 1000 pretekarov no a ked v kazdom aute bol jeden az dvaja pretekari..tak si to mozno viete predstavit. Parkovat sme museli tak 10 minut od kupaliska, blizsie sme sa uz o 8:30 nedostali. Uz vtedy boli na trati prvi pretekari a sice tu zacinali seniori, ktori mali start uz o 8:15. Ideme sa teda zacheckovat, dostaneme cipy na ruky, cisla, vaky, plavecke capice a velku obalku plnu casopisov a propozicii na ine triatlony.

Mala som uz pri prihlasovani (cez net) problem s tym, ze nemam ten ich Deutscher Startpass a ze som nebola ani v ziadnom nemeckom klube zaregistrovana. Tak som teda sla prihlasit do jedneho z dvoch klubov tu v meste (mala som ho odporuceny od kamosky co za nich tiez pretekala) ze teda nech ma oni prihlasia ze to bude jednoduchsie. Oni ze ziadny problem, dala som im vsetky moje udaje. Problem nastal, ked som sa dozvedela ze ma prihlasili do 1. Hessenligy za Damenteam, lebo nemaju dost zien a tak potrebuju babu do poctu. Cize moja kategoria juniorov a Jugend A zostala len v mojich predstavach;) Oni tu maju totiz system teamov a lig, co znamena ze maju rozne ligy a podla uspesnosti timu bud v tych ligach stupaju, klesaju, alebo tam sutazia medzi sebou. Takze jednotlivci tu nikoho nezaujimaju, ide najme a spolupracu timu a konecne dobre umiestnenie prvych troch (u zien startuju vzdy 4, boduju prve 3, muzsky tim tvoria 5, ale kolki prvi boduju to vam veru nepoviem;). Kto vyhra svoju ligu, stupa automaticky na dalsej, kto prehra, ide do nizsej. So einfach ist es :)

A tak ideme so vsetkymi vecami zase k autu, zobrat si tam biky, a setky veci do depa a ficime zase spat. Check-in do depa bol do 8:30, prisli sme tam asi 2 minuty pred koncom takze nas pustili aspon hned dopredu a nemuseli sme cakat v takom 20-metrovom rade ludi, co sa chceli tiez zacheckovat. Depo bolo nekonecne dlhe a velke, kym som si nasla moje cislo s mojim menom....nejdem radsej spominat na to:D Asi ste si vsimli ze som sa nesla ani rozbehat nie to este rozbikovat, to tu vo zvyku moc nemaju..tiez si neviem predstavit kam by sa tych 1000 ludi tam slo ked vsade okolo kupaliska boli trate bud bezecke alebo cyklisticke a kde neboli, tam stali auta.

A tak sme sa len rozcvicovali a cakali na „5 Minuten vor dem Start” kedy nas konecne pustili k bazenu, a to nas pustali po jednom kazdy sa musel cipom zacheckovat na takej kontrolnej debne ze prave vstupil k draham. Bazen bol uplne genialny, 50ka, z ocele, 10 drah a voda najlepsej teploty aka mohla byt, celkom akuratna. Kazdy musel ist na drahu podla svojej poslednej cislice v cisle, ja som bola 218, cize som sla na osmicku...

Startovali sme spolu s vyssou ligou zenami, cize nas bolo dost, na drahe tak asi cca 8, kazdy dostal capicu inej farby aby nas rozpoznali (cisla sa na telo fixkou nepisali). Rozplavala som sa asi 100 metrov, kedze mi zostavali asi 2 minuty, ked som skocila do vody a islo sa na start. Tam sme sa este dohadovali ze ktora je rychlejsia, ze jak sa zaradime, ze ktora ma aky cas na aku vzdialenost, no aj tak to bolo v podstate uplne jedno. Postupne sa to dako zoradilo, a plavalo sa ako inak v genialnom bazene uplne super. Dost ma zaskocilo, ze som sa dvakrat s dakym zrazila celne ked som dake baby predbiehala aj ked som v protismere nikoho nevidela predtym ale tak dake nasledky mi to snad nesposobilo (len ma uz druhy den boli hlava;). Este bolo vtipne jak sa mi dres rozopol pri tom naraze a nedal sa zapnut (esteze je podsity:) a tak som plavala druhu polovicu s odporom vejuceho dresu:D Vyliezla som (ako zaujimavost iba kusok za niekolkonasobnou majsterkou Nemecka v ironmanovi co mi vsetci rozpravali hned ako som dobehla so strasnym nadsenim ale ja som vobec netusila o koho sa jedna:D), odhodila capicu, tapla po dalsej kontrolnej debne a bezala asi kilometer do toho nekonecne dlheho depa, kde som musela nakoniec aj podliezat lebo som hned na prvy krat ten spravny rad s mojim bikom netrafila:D Nakoniec som bola rada ze som ho vobec nasla!;)

No a tak sa teda fici na cysklisticku trat, ktora sa sklada zo 4 koliecok po 5km, avsak kazde kolecko asi z 10tich zakrut (z toho tak tri 180° a dalsie minimalne 90°...

Bolo to vtipne, bo sme sa furt len tocili ale tak nemusela som apson tahat sama. Musela som sa strasne smiat jak sa len tak zase raz tocim nakonci balika (v ktorom nas bolo asi 8 bab) a za mnou taky „mensi” balicek asi 50 muzov z dalsej vyssej ligy ktori medzi casom uz tiez doplavali..Po tej obratke to trvalo zopar sekund co popri mne vsetci prefrcali..skoro som ani nezaregistrovala ze to boli cyklisti tak rychlo sli.

Konecne posledne kolecko, posledna zakruta a ide sa zase do toho nekonecne velkeho depa. Ako ostatne z mojho balika zosadnem z biku a ficim popri bicykli, no badam ze skoro vsetky si rozopinaju prilby. A tak si poviem co by som si aj ja nerozopola usetrim cas;) no ale pridem k mojmu miestu a tam ma uz caka jeden z organizatorov ktory mi zacne vysvetlovat ze si prilbu mozem rozopnut az ked je bicykel na mieste a mava mi pred ksichtom so zltou kartickou..:))) Nevadi, apson som si na chvilku vydychla co som ho musela vypocut do konca.

A tak sa ide na beh, treba buchnut rukou na dalsiu kontrol-debnu a na 2,5km okruh. Ide sa po takom tvrdsom strku, uplne v pohode, no zrazu pride zase zradna zatacka (ocividne ich tam oblubuju) a trat sa zvrtne do kopceka, takeho „malickeho”..mal sice asi len dakych 200 metrov ale polozil ma veru tak ze som uz nevladala pak bezat ani dolu tym kopcom. Aby sa nahodou niekto z tohto stupania neulial bola dalsia kontrol-debna prave tam hore na tej hore. A tak sa fici dalej, dalsie zakruty, no nastastie uz ziadne stupania. Pride koniec prveho okruhu a prva a jedina obcerstvovacka, dalsi okruh a to znamena zase moj milovany kopcek;) Mne uz to pri tom druhom raze pripadalo ze tam idem uplne krokom, to proste vobec neslo;)

A tak teda dako dobehnem aj druhy okruh, a vidim konecne dalsiu debnu. Checknem sa no na moje sklamanie pride za nou dalsia zatacka a natiahnuty koberec az do ciela, co vsak znamenalo asi dalsich 200 metrov...ta kontrolka tam totiz nebola kvoli konecnemu cielovemu casu ale na to aby moderator vedel kto prave dobieha do ciela tu poslednu rovinku a aby pekne pred vsetkymi mohol do rozhlasu zahlasit jeho meno a klub.

Nejdem sa radsej stazovat ze mam cele krvave tenisky a ze pri behu som si myslela ze kazdu chvilu dostanem do oboch lytok krce lebo to asi vsteci dobre poznate;)

Celkovy cas bol 01:14:52.30, moje kolegyne z mojho timu prisli za mnou v 5-minutovych intervaloch. To, kolkata som celkovo dopadla, tak ako aj vsetky medzicasi som sa dozvedela az dnes vecer doma cez net, s vysledkami tam sa totiz neponahlali tak sme ani vobec necakali. V tej mojej lige som bola celkovo 14. Ako tim sme boli 9.(z 11:).

Trochu ma zamrzelo ked som zbadala vysledky juniorov, kde by som s mojim casom skoncila 1. Ale vsak nevadi, takto som sa aspon nemusela o nic starat, startovne ani cestu som nikomu nepreplacala a aspon som si zapretekala a pomohla som klubu TSV Krofdorf-Gleiberg! :)

V konecnom dosledku to bol uplne super pretek, vynikajuca organizacia, urcite by som kazdemu odporucala taky niekedy zazit. To sa ani neda opisat slovami to proste musiet vidiet ked sa preteka od 8:15 do 15:30 (posledny start takze aj dlsie este) v kuse a vsetci to robia len pre radost a nie pre uspechy..

8. 6. 2008

Kika & Mirka

[Dvory nad Žitavou, Dunajský pohár, 7.6.2008]

Dievčatá, išli ste výborne! Kika, klobúk dole, že si zvládla preteky ráno aj poobede. Enjoy fotoz ;-) niečo viac nájdete >>>tu<<<.




Pre tých čo tam neboli, tak na bajku dosť fúkalo, išlo sa vo vysokom tempe, dievčatá bojovali čo to šlo, ako je vidieť z obrázkov. Pri tej rýchlosti sú Štupi z Birom na pozadí úplne rozmazaní ;-)





K behu iba toľko, že vždy keď som sa našteloval na nejaký fakt dobrý záber, tak mi do objektívu vliezol Fero Bernáth, grrr! Ale aj tak vyzeráte dosť dobre, baby ;-)




Takže see you zajtra ráno na matadorke, girlz ;-)