14. 8. 2015

IFININI - nové svetlo do života

Po dlhých rokoch som sa rozhodol oprášiť tento staručký blog, nutno dodať, že ma k tomu motivoval kráľ všetkých grafomanov - Jožinko, ktorý furt ľúbil písať všetko a veľa, nutno dodať, že zaujímavo a obsahovo výživne...škoda len čas mu nedovolí plodiť :) tak to skúsim zas po dlhom čase ja... a aby som nezačínal len nejakým bohapustým príbehom odniekiaľ zo sveta, mám tu niečo ako test niečoho čo som nikdy nemal.

Marketingový guru z Oslan Yorge Králik mi pred odjazdom na severskú šnúru ironmanov poslal krásne lampičky, nech sa pohrám a poviem mu na ne svoj názor... tak som sa pohral :)...rovno za bieleho kruto slnečného dňa na lodi do Švédska :


INFINI LIGHTS - 11.august 2015 - trajekt spoločnosti STENA LINES

linka GDYNIA /poland/ - Karlskrona /sweden/


Celkom ma potešila dôvera vložená do mojej maličkosti -otestovať osvetlenie na kolo. Chalani z Paul Lange Oslany mi zaslali súpravičku do temných časov, za účelom oprobovať to a vyjadriť sa k produktu čo mi sedí a čo nie...

Určite si teda netreba myslieť, že si Oslany zakúpili pozitívny dojem z osvetlenia tým, že som ho nafasoval na severnú časť mojej 2015 Ironman Tour. Tiež nechápem prečo si myslia, že práve v severnom Poľsku a južnom Švédsku je v tomto moc peknom lete akosi temnejšie, a že teda silno potrebujem svietiť. Ale keďže oni vedia, tak som túto výzvu pojal pomerne zodpovedne a pokúsil som sa pre Vás vyskúšať zopár lampičiek od firmy INFINI. Komerčne vhodne zvolený názov, no sotva to priemerne zmýšľajúci biker dokáže rozlíšiť od značky parfumu alebo prostriedku na chudnutie pre adolescentky. Ale budiž. Marketéri a PR agentúry doporučujúce klientom optimálnu značku vedia dokonale čo robia  nie len pre bike-biznis.



Nutno uznať, že tie farby na mori majú niečo do seba :)

Ale poďme kritizovať.
Nafasoval som k testu tieto tri škatuľky s vzorne usporiadanými hodnotiami a produktovými výhodami. Už som na EMERGENCY nálepkach a WARNING stickeroch za 25rokov pretekania videl snáď všetko, ale NEPREHĹTAŤ baterky po použití....mmm to už je riadne varovanie :) viem si predstaviť, že nejaký americký vypatlanec si namiešal baterky do ovsených vločiek s úmyslom zvýšiť svoju vlastnú energiu a akurát sa z toho fundamentálne posral, a následne zažaloval INFINI, vyhral a tí následne logicky museli umiestniť tento oznam na obal... takto totiž v skutočnom západnom svete asi funguje. V tejto súvislosti sa len divím, že tam nie je aj oznam - nestrkať batérie do ohňa, do mikrovlnky, do domácich miláčikov, do vodovodu a a len vrodená plachosť mi káže nerozvíjať túto myšlienku ďalej :)

Takže balenie viacmenej OK, síce nezaujme ale rozhodne ani nepokazí. Priemer, mainstream, niečo ako Peter Cmorík v SVK hudbe. Nikoho nijak zvlášť neokúzli, ale nikoho ani neurazí.


Veľké prekvápko ale začne po rozbalení. Teda- priznávam- na poli bike-osvetlenia rozhodne nie som to čo  v problematike časovkárskych špeciálov, o ktorých som zabudol viac, než vy kedy budete vedieť :) ale v tomto prípade prišlo milé prekvápko. Ja-ako človek čo osvetlennie fakt nepotrebuje, som bol očarený príjemným dizajnom a blbuvzdorným ovládaním. Jedno tlačítko na fšetko a to v každej jednej lampičke čo som nafasoval. Milé :) Napriek tomu som si kukol na návod, lebo nastrkať rôzne druhý bateriek do každej lampy je niečo fakt otravné.


KRITIKA pre výrobcov zariadení, kde je nutné kupovať baterky : to už fakt neviete urobiť veštko v jednom? Aby som v diskonte kúpil 100bateriek v akcii, a nastrkal ich do všetkého čo doma mám? Tuškové, mikrotuškové, placaté, no nepreháňam- strašne ma toto zlostí. Blikačku ktorú veziem na kole, vozím pre SAFETY- nie pre fotky na FB. Je mi jedno či váži 50g s placatými baterkami, alebo 200g s tuškovými. Dajte tam jeden typ -rozmer baterky a ľudia sa Vám v duchu silno poďakujú. Energizer, Duracel, Micubiši a čojaviem kto ešte......
...

Ale dobre, nech. Na tri lampáše tri sady bateriek, nevadí, veď mám VŠ, nie som úplne vypatlaný, toto snáď s použitím rokmi ťažko nadobudnutého intelektu zvládnem. A- zvládol som. Všetky lampáše svietia, a musím uznať, svietia vskutku čarovne ... nebál by som sa povedať skoro až pekne :) Ale jak to oprobovať viac, hlbšie, intelektuálne výživnejšie, keď vonku je 30stupňov a ja som uprostred Baltického mora niekde medzi švédskom a poľskom a slnko svieti úplne úžasným spôsobom.

Tak som zvolil následovný dlhoročne preverený a metodologicky verifikovaný postup. Keďže nie je možné vyskúšať ako ďaleko lampáše dosvietia, napadlo ma, či by nemohli slúžiť ako navigačný bod.
Nainštaloval som teda lampičky na zábralie trajetku spoločnosti STENA LINES a  chodil som okolo nich jak hauko s poškodenou labkou a hútal na čo su dobré lampky počas bieleho dňa.


Nechal som ich teda svietiť, a dal som si v rámci regeneračného mikrocyklu bežecké kolečko okolo lodi. Ono sa to fakt nezdá, ale loťka ma dobrý polkilometer, a ak chcete udržať telo v pretekovom režime, nie  je úplne odveci aj počas plavby trošku pohrať so srdcovou frekvenciou. Teda k veci - Infini lithgs boli ako majáky na mori a po každom kolečku ma vítali na najvyššej palube už z diaľky. Teda počas silno slnečného dňa to aj zo štvrť kilometrovej diaľky vie človeka navigovať. čo sa zase z triatlonového pohľadu vskutku hodí na orientáciu napr. keď je nutné plávať proti slnku, alebo bežať niekde kde nie je práve ľahké značiť trať.


Inak povedané slovníkom legendy slovenského ironmanu Jose von Vrabela - SVIETI TO JAXVIŇA.
Milé prekvápko. Som zvedavý ale ako dlho to vydrží svietiť. Ale to otestujem až vof švédsku, lebo tam je silno severská nálada a tým pádom aj svetlo musí fachčiť viac :) Inak, milé prekvapenie bolo pri prednej lampičke, neskutočne ľahko namontovateľná, má taký šróbik, čo Vám úmožní namontovať lampáš nie len na bicykel, ale kľudne aj na traktor, ručnú kosu pri kosení lúky na severnom považí, alebo prípadne na zábradlie trajektu cez baltické more. Bohužiaľ to nefunguj pri zadnej blikačke, na tú Vám už treba krížový šrubovák, a treba uznať, že toto už je záležitosť na Přemeka Podlahu a jeho Nedeľný Receptář. Ale niee...zvládne to aj blondínka s yorkshirom a kuchynským nožom- stačí prišrubovať a vyraziť do priestoru.

Ale...aby som zadnú blikačku len nekritizoval, musím povedať, že je naozaj dizajnovo vydarená. Fakt krásny kúsok, biela, čierna, červená, v krásnych líniach. Proste dizajn predáva a to toto je fakt pekné. Síce predná lampa svieti jak socha druhého jána pavla v celom poľsku, ale vizuálne za zadnou blikačkou jemne pokulhává. Nie žeby to vadilo funkčnosti....

No... úvodný dojem - PERFEKTNÝ :)
Strašne rád pindám na všetko nefunkčné, ale v tomto prípade sa moja kritika obmedzuje len na dizajn predného lampáša a montáž zadného. Inak vskutku príjemná spokojnosť :)

Celkom sa teším na to až sa zotmie :) vy azda nie?


V prípade otázok, názorov, doplnenia kľudne použite komentáre /myslím, že je možné aj anonymne/