22. 12. 2009

Malaysia Xmass Card :)

Uuuuzasny vianocny pozdrav z malajzie mi prave prisiel mailom :) Takto si predstavujem optimalne pocasie pre sviatky pokoja :) Gulervuce slniecko a horuce more....kuuuurna dobre je to:)

21. 12. 2009

Metaxa Swim Test :)

Neskutocne vhod mi doslo pozvanie mojho plaveckeho guru a dlhorocneho kamosa Andreja Orlickeho /mam pocit ze ho poznam uplne najdlhsie z aktivne pretekajucich pretekarov na slovensku/. Pozvanie sa tykalo plaveckeho testu na 1500m ktorymi Andrej uspesne buzeruje svoju tlupu potapacov na cele s mojimi uhlavnymi kamaratmi Marcelom Mikom a Matkom Balazom. Predstava ze by som si s nimi mohol po polroku od Slovakmanu dat do rypaku ma nasponovala natolko ze po poziti naschval neupresneneho mnozstva liehoviny som sa dokazal natolko nabudit ze som si to uz proste nechcel nechat ujst :)


A dobre som spravil lebo stravit sobotne popoludnie v bazene a nasledne vo vyberanej triatlonovej spolocnosti zlozenej fakt z toho najlepsieho co slovenske triatlonove podsvetie ponuka :) Samotny warm-up prebiehal v nanajvys priatelskej atmosfere , ale obaja moji metaxaci mi daju zapravdu, napatie by sa dalo krajat :) Videl som akurat ze vsetkymi mastami mazany Orlicak sa len vytesoval jak mu rastie v klube zdrava rivalita. Tradicne pred startom druhej rozplavby sme sa s chalami vyobimali a popriali si dobry zavod. Prakticky bolo jasne ze si ani nenuchnem kedze od septembra som plaval 6x /z toho raz na Ironman Arizona/ :) a podla toho ako predpovedala vestica Diadora, vypadalo to ze ani Balage si na skvelo trenujuceho Marcela nenuchne :)

Ale ako to uz byva aj na olympiade, ci na inych vrcholnych podujatiach aj teraz bolo vsetko inak. Po odstartovani som zistil ze zrazu akosi podozrivo drzim krok s oboma favoritmi. Povedal som si ze by to bolo uplne gulervuce keby ze im obom dam shockera v podobe porazky :)))))))))))))Nastastie ma tento pocit drzal len prvych 100metrov ked som pochopil ze shockera dnes dostanem ja :) A tak som si ostal plavat svoje tempo, nie vsak pohodovo ale naplno ako to len slo.Dost som si to aj daval a pod vodou som kukal ako sa asi bude vyvijat suboj titanov trnavskych bazenov :)Jedine co som chcel dokazat aby mi ani jeden z tych lajosov nedal viac ako 100m co sa mi aj podarilo no na moje prekvapko, prvy z nasej svatej trojice zase doplaval Mato. Uzasny vykon, nastvany Marcel, a poloutopeny JA sme museli zase dat dole casovkarsky klobuk pred Matom. Ktory nam zas ukazal kde ma baran podvozog :))))))

Takze sme to zvladli a zhodli sme sa na tom ze hoci vsetci to berieme ako zabavku, na trati nikto nikomu nic nedaruje . To mi pripomina treningy a sachove zapasy s inym sokom -Andrejom Cibulkom -tam keby niekto meral interpersonalne napatie tak zhoria vsetky budiky :)))
Fantasticky sportovy zazitok pre mna z kategorie uplne najgulervucejsich sa uz len zakoncilo super posedenim na obede a jedine to ze ma cakala 8hodinova jazda v snehovej burke do tohoto zaprdeneho humenneho zabranilo tomu ze by sme vsetci skoncili na zachytke :)))) Lebo zatial co chalani sosali metaxu vo velkych mnozstvach, ja som hladal cestu v zavejoch pocuvajuc silnu hitparadiu na radiu Lumen /vyhral mega hit zo salezianskeho zdruzenia z Kokavy nad Rimavicou s velmi emotivnou spievankou - Jezisko ta lubi, jezisko ta miluje/ .....jak keby fakt uz nemal nic lepsie na praci :)

Krasny vikend za nami a priznavam ze niekedy mi je fakt luto ze tycho vikendov nie je viac :)
Moja pecienka by sice nebola stastna, ale kde by sme boli keby ze si telo zacne robit so mnou co chce....takze hosi, nabuduce to so mnou nebudete mat tak lahke, orlicak ma nabrifuje jak robit dobiehacky, prebiehacky, obiehacky, a ine uchylnosti a ja sa budem tesit ako vam narvem kachle :)))))))

20. 12. 2009

Žeby konečne podarené Džýtýčko? :)

............asi vela z vas si nebude pamatat na raketku ktoru som sedlal tak pred par rokmi, z mojho pohladu uzasne kolo ktore som mal moc moc rad, - GT ZR. Bol to posledny rok co sa robila na cestakoch klasicka triple-triangle geometria, potom mam pocit ze boli v znacke GT nejake vlastnicke-kapitalove zmeny a dizajneri upustili od tejto "znackovej" zalezitosti. Co len z mojho pohladu bola trosku chyba. Obcasne som si kukol na stranky GT ci naaahodou nedostali chut na nieco podobne, ale nic sa nedeje...ale nasiel som dnes tento kraaasny ram co ma zahrialo... :) Mozno sa aj ja raz dozijem a presedlam na moju milovanu znacku :) GT

16. 12. 2009

Merida uz vyraba aj bicykle :)

Ani som necakal ze to co ryzojedi z Meridy predstavili uz pred rokom sa dostane do vyroby ale jak hovoria vedci z NASA :), asi to tak bude.......... :) velmi pekny pocin. Sice vsetci asi mame bicykle vyrobene v tej istej vyrobnej hale, predsa len napis merida by som asi neprehltol :) inak moc pekny kusok :)


14. 12. 2009

Dufam ze mi Jezis donesie pod strom toto :)


alebo aspon toto :)


9. 12. 2009

IRONMAN WESTERN AUSTRALIA 2009


CHARLIE AL DZALAJ IN ACTION :)

6. 12. 2009

IRONMAN ARIZONA 2009 - race report

Vopred sa ospravelnujem vsetkym zaujemcom o info zo zavodu ale nepodarilo sa mi najst si chvilocku na par gulervucich suveti opisnych silno zazitkovych :)

Skusim teda po poriadku :
Po tradicne akcnej ceste do Phoenixu a posledneho pozehnania od trnavskeho bracha Matka Balaza som sa dotrtkal az do Tempe - mestecka kde sa pretek konal a zlozil sa do fantasticky hnusneho a nie prave najvonavejsieho motela kusok od startu kde uz prebyvala moja kamoska z Malaysie - kanadska proficka Miranda Aldritt. Odtial sme vyrazali do blizkeho okolia aj k preteku. Po dvoch dnoch sa na moje potesenie dovalil kurier aj s bicyklom a vybavou a ja som sa mohol konecne chystat na zavod. Vyskusal som nove handry ,neopren, boty a brutaaaaaalne som sa zacal tesit na perfektny zavod. Vsetko do vsetkeho zapadlo, pocasie, pohoda, nove vybavenie prakticky uz na novu sezonu tak som len vsetko dobre nachystal hodil do depa a napapany hamburgermi, posilneny zelanim od P.N.Fraser a s vidinou dobreho casu som silno ulahol do perin........... :)

Ranny budicek, 5x navsteva wc, dochystanie vody do bidonov, skratka ritual ktory asi nikto moc nemusi ale ma svoje caro - zvlast v spolocnosti 2500pretekarov v depe z ktorych polovica sa tlaci pred toaletnymi budkami z ktorych sa jednym otvorom rinuli vzdychy velkych decibelov a zdruheho otvoru vone a smrady z ktorych by si lagerfeld urcite vybral vela invencnych napadov :).......vo velkej pohode a cesko-slovensko-polskej bande v zlozeni Peto Vabrousek, Magda Stovickova, Lukas Temer-slovacisko zijuci v L.A. a Kasia Doherty /polska Iron-mama/ :) inak zlata zienka- neustale pindajuca Polka zijuca kdesi v Nu Jorku nonstop pouzivajuca najroznejsie gramaticke tvary slova FUCK :) Doslo to az do takeho levelu ze ked sa nas nejaky organizator spytal ze odkial sme, podla cudneho akcentu tak som mu musel zretelne oznamit : FINLAND :))))
Zhodli sme sa ze uz tam chybal len madar Josef Major z Gyoru a sme tam kompletna Visegradska stvorka :) ....skratka naladicka jak hadam este nikdy pred startom.......ktora skoncila o 6.38 arizonskeho casu ked ma niekto postrcil a ja som s mohutnym zahresenim spadol do 17stupnovej vody...a vybral sa plavat na miesto startu kde o 6.50 nas vypustili smerom na vychod...na 3,8km plavanicko. Doooobrych 10minut som mal co robit aby som sa neutopil, zima mi bola uplne hrozna ale co uz...v novom neoprene od Vabroucha, trosku mensom lebo som mu slubil ze schudnem :))))))) /unahlene sluby vobec mi komplikuju zivot uz dlhsi cas/



Ked som sa trosku rozplaval tak to celkom aj slo, sice som neplaval kvoli operacne-zdravotnym dovodom od septembra a bolo to citit.....no cca 7minut za mojimi naj vykonmi nie je vobec tragedia z coho som ale vytriezvel hned po vybehu do depa. Kedze rano bola pomerne kosa, po zmrznutej zemi uz z vody vychladenymi nozkami a som ledva cupkal a ked som sa podujal natiahnut na nohy kompresne ponozky ktore som od Mr. Vabrouska nafasoval s vidinou dobreho zavodu tak som tam skoro 8minut hresil ale sposobom takym ze prisiel organizator a naznacil mi ze hoci nadavam v jazyku ktoremu nik nerozumie, mal by som aspon zmenit intonaciu...na co ja som mu len odpovedal s madarskym prizvukom : Ja nem spik inglis.....a poslal som ho do p......./na druhu stranu depa/ :))))....a hresiac som vybehol na kolo...´:)
Tam sa konecne zacal zavod pre mna...rychlost od startu uplne skvela a pocit ze napriek 2mesacnemu bicyklovemu manku to vobec nebude zle....ale ze sa bude treeba setrit na beh...tak som sa setril asi po 12km kde zrazu blby zvuk.......sssssssssssssss.....drb...defekt....no tak som si obnovil slovnu zasobu vulgarizmov a asi za 6-7minut vymenil galusku, dofukol a vybral sa nahanat hranicu 5.15 na kole......co sa zacalo na moje prekvapko darit.....kedze som zle plaval a stratil vela opravou, tak zrazu neskutocne som si uzival jazdu kde som neprebiehal jedincov ale 20-30clenne skupiny ludi -slabsich cyklistov ktorym drafting nic nehovori , koniec koncov preco by nehakovali ked rozhodcov clovek nenasiel ani keby tam behal s devinou za pasom a strielal etnicke mensiny v pretekarskom poli :)
Inak aj ja by som si hakol keby ze tam mam nejakeho dobreho partaka ale bohuzial..lepsi cyklisti boli daleko vpredu ....a tak to slo kilometer po kilometri vo veeelkej pohode a napriek prvemu defektu som to furt videl pod 5.20 :)velka spokojnost......
Ale prisiel 165km a ja uz som naozaj vypustil nohy, volne som chcel dojst poslednych 15km, pomalinky som si dotahoval este par superov, az som dosiel jedneho borca s bicyklom BLUE - ktory zo zadu vobec nebol vidiet- neskutocne tenucky aerodynamicky ram, z boku obrovske plochy ramu, vzadu disk, v predu 10cm rafik, elektronicke Shimano DI2 radenie, skratka absolutna lahodka............ale NENAMAZANA RETAZ......piskalo mu to tam jak v starej ukrajine...tak som ho s hlbokym odporom a nenavistou v chrupe zacal obiehat a ked uz som bol na jeho urovni a s velkym opovrhnutim som sa na neho kukol zrazu sa ozvalo mohutne : PRAAAAAAAAAAASK,,,,,rana jak z dela a ja som pochopil ze defekt c.2 je tu....zahresil som tak ze ten technicky genius sa zo svojho nenamasteneho sperku skoro zdrbal, kukol na mna a s trapnym usmevom a otazkou - ARE YOU OK? ....pomaly odfrcal do ciela.......
Kto by cakal ze budem nadalej vulgarny tak sa myli....nieee...marecek si pekne dal power bar gelik, pre dodanie energie a s polosialenym a totalne bezradnym prazdym pohladom zacal cakat technical support s rezervnym kolesom....dobrych 15 minut nikoho...len pretekari. Ked uz nadomnou zacali pozvolna kruzit hladne supy, zrazu som od prekvapenia skoro okoktavel : ROZHODCA...NA MOTORKE..- kde sa berie rozhodca na podujati IRONMAN :)))..tak som mu oznamil ze ked mi sem okamzite neposle mechanicku motorku s rezervnou galuskou tak mu otravim psa, znazilnim manzelku, zavrazdim deti a podpalim dom :)))))))tak odfrcal a za po chvili prisla fuzata motorkarka, vymenila mi galusku a poslal mna chudaka komplet znechuteneho do depa kde sa mi zastavil cas na 5.51 z coho som chytil jemnu depresiu......ked si predstavim ze tomohlo byt 5.10, mozno 5.15............no co uz.......aj take veci sa stavaju.
A tak som vybehol na najnechutnejsiu cast preteku s tym ze jedine beh som trenoval a pod 4hodiny to tam zavesim aj keby traktory mali na arizonu prsat.......lenze moje brusko bolo proti a to co som mu poskytol, to zase ono poskytlo okoliu......vlastne to bola taka hra, chladne vykalkulovana s pomocou metody ze ak vygrcam menej nez zjem tak mi ostane aj energia na beh :))))) podarilo sa to drzat asi prvych par km kym som nezjedol posledny gel - a potom uz nic...dobrych 20km som pil len vodu kym som objavil ze tam maju aj bujon, a tak som si po barmansky namiesal uzasnu slehu - BUJON - KOLA- VODA a na tom som to nejak dotapkal az do ciela v case okolo 12.hodin 15min na ktory voooobec nie som hrdy ale bol som happy jak opica ze som konecne v cieli........... a dokonca som aj jedneho profika porazil o par minut co ma uprimne potesilo lebo som vyhral stavku s kamosom v humennom o pizzu :)chaaaaa..este som zarobil :)
Kazdopadne toto bol asi najkrajsi zavod aky som kedy siel , nie len kvoli nudnej-tym padom pre mna idealnej trati ale hlavne beh bol urobeny uplne gulervuco-v krasnom prostredi zvlast po tom co pretek prelozili z aprila na november - v aprili pred rokom tam bolo viac ako 35stupnov co v pustnom vzduchu ariozny fakt nie je ziadna sranda.
Po pondelnajsich ranajkach s ostatnymi pretekarmi vratane kopca profikov s ktorymi som mal tu cest pretekat a skamaratit mi jednoducho doslo ze : IM ARIZONA 2010 jednoznacne ano...
ale dovtedy je kopa casu a kopa pretekov...tak sa vidime koncom februara v MALAYSII :)