29. 9. 2009

Duatlonovy otaznik vyrieseny :)

....bolo to velmi napinave.....celu sezonu sme sa s mojim placho-introvertnym kamaratom Majkym bili o to kto v konecnom dosledku vyhra slovensky pohar v duatlone.........


Stastie tentokrat prialo Majkymu, ktoremu tymto oficialne blahozelam k meninam a ktoreho Triklub v konecnom bodovani nakoniec trosku usiel mojej Supernove. Bol to boj, krv striekala vsade mozne, bolo to tesne, este pred trencianskymi teplicami kde som vsak uz kvoli zdravotnym problemom nemohol nastupit....a to sa vlastne aj Supernove stalo osudne, kedze som nedokazal prispiet v zaverecnom boji............a tak nam pastekari z Triklubu usli o par bodikov.... /konkretne o 8147 :)....aaaaale 20miesto je tiez pekne...fsak? :)





Takze TT a DT sezona je za nami, tesim sa na zaverecny pripitok...
...s mojim placho-introvertnym brachom Michalom V. :)

NAZDAROVJE :)

22. 9. 2009

Wisconsin Karola neporazil :)

Ironman Wisconsin - good job !?

Meškajúce kufre do centra diania Ironman Wisconsin už dávali tušiť, že vyššie moci nie sú veľmi naklonený slovenským dlhotratiarom Danovi Paľkovi a mojej maličkosti. Čo sa týka fenoména Petra Vabrouška, ten už dokázal skončiť v TOP 10 aj na požičanom bicykli a aj keby mu v depe ukradli jeho špeciál a tenisky, taktiez by bol medzi najlepšími. Aj za cenu, že by si od nejakej babky na 5 hodín požičal Libertu a a necele 3 krpce. Menší podraz sme schytali aj v Madisonskom supermarkete, keď sme si chceli úplné legitimne zvýšiť hladinu červených krviniek fľašou vina. Nechceli nám ju totiž dopriať bez nejakého dokladu totožnosti s fotkou. Ďalšou ranu pod pas bolo, keď som po spoločnom rozkluse chcel v malom obchodíku kúpiť batérie do mp3ky. No motivačné AC DC som si mohol iba popiskovať, pretože som nemal na sebe tričko a zákon je zákon, ako mi vysvetľoval predavač. Nakoniec môžem byť rád, že teraz netrčím niekde na Guantanamo za „sexual harassment“.
Ale aby som Američanov iba nehanil, musím uznať že ak niečo okrem prehnaného patriotizmu vedia, tak to je zorganizovať veľký pretek. Pred, počas a ani po preteku som nezažil nijaké zaváhanie organizátorov, dobrovoľníkov a ani mierne afektovaných divákov. Skutočne klobuk dole.
Na štart sme sa vďaka riadenému časovému sklzu Petra t.j. čo najdlhšie ležať v posteli a na povel „poďme lebo o chvíľu zatvárajú depo“, dofrčali patričné rozcvičený a pozitívne vystresovaný. Minimálne u mňa to zabralo. Až do cca 800 m som plával v 1. skupine. Avšak keď som zistil, že jazero Monoka ma 25 stupňov (zlatých Slovakmanských 23,9) a moje telo 41,5 pochopil so, že bude lepšie sa schladiť o balík nižšie. Tak či tak plavecká časť dopadla pre československých triatlonistov slušne a vychutnali sme si prebeh klimatizovanými miestnosťami a asi 500 m depom.
Do 60 km cyklistiky mi to celkom ubiehalo, no potom ma začal Niekto tam hore skúšať. 1. defekt! Ten som zvládol celkom slušne, technicky aj psychicky. O necelých 20 km defekt číslo 2! Ten som už technicky nemohol zvládnuť a začal som rozmýšľať, či je aj nejaká prémia za najdlhší hod bicyklom do pola. No ovládol som sa a našiel som nejakých dobrovoľník, ktorých som poprosil nech mi zavolajú psychiatra. Ty bez prekvapenia vytiahli manuál, nalistoval stranu 5,...pomoc pretekárom a ... Smutne mi oznámil, že mi môže zavolať iba záchranku s lekárom alebo servisnú motorku. Zvolil som to druhé. Dorazil „harleják“, ktorý bol na svoju funkciu hrdí a rád, že mi môže pomôcť a zapožičať koleso so Sram kazetou. No moja Shimano reťaz s ňou nejako nepohodla a strieľala na tie americké ozubene kolieska ako Japonci na Pearl Harbor v 41om. Kým ma v kopcoch predbiehali borci do 50 rokov ešte som to zvládal. No keď si na mojom čísle z profi kategórie začali vylepšovať ego ženy nad 60 rokov a muži nad 105 kg bol som na pokraji nervového zrútenia. Vrcholom však bola neskrývaná falošnosť divákom, ktorý na mňa asi s dobrým úmyslom neustále revali „GOOD JOB“ a „YOU ARE LOOKING GOOD“. A to už bolo moc. V ten deň som to počul ešte asi 27 678 krát a spamätávam sa s toho doteraz. Dano na tom bol lepšie tak o 50% , ten dostal jeden defekt ale oprava ho tiež vyhodila zo závodného rytmu. Nevyzeralo to, že by mohol atakovať svoj osobák z Nitry 9:24. Petr sa pohyboval na hranici 1. desiatky a bolo jasne, že sa do nej dostane. Do druhého depa som došiel ako ovca na porážku v asi 30 členom stáde agegrupákov. Znova americká precíznosť. Dobrovoľníci mi zobrali bicykel, postrčili do kongresového centra, donútili sa prezuť, znova postrčili cez asi 3 miestnosti pred budovu a namazali . Bohužiaľ iba krémom na opaľovanie a vykopli ma prekvapeného i rezignovaného na bežeckú trať. Cieľom bolo dokončiť za každých okolnosti a taktika bola jednoduchá. Čím dlhšie vydržím bežať, tým menej budem kráčať a o to kratšie to bude trvať. Bol som zmierený ,že dojdem aj za tmy, ale nakoniec to bolo lepšie.
Chcel som to dokončiť hlavne kvôli ľuďom, ktorý mi celu sezónnu pomáhajú, podporujú ma a úprimné fandia . Nie je ich málo a rozpisovať sa o tom by bolo na ďalší článok. Ešte raz všetkým ĎAKUJEM. A ako to dopadlo? Petr 7. , ja 51. a Dano 24. vo svojej kategorii. Vabrouch ma ešte po preteku podpichoval, že „GOOD JOB“ no dúfam, že nabudúce to bude lepšie.

18. 9. 2009

Kodovana sprava pre Cibka :)

Od nášho spoločného obľúbenca Ajnštajna :)

Ale kto je šikovný pochopí tiež - je to kľúč jak zájst IRONMAN pod 7 hodin :)

17. 9. 2009

PLASMA c.3 - ina mnamka :)

Taaaaaakze boyz & girlz........jej velicenstvo Plasma Tretia :)









A TROSKU RETRO - Scott PLASMA 2


A jeden veteran - Scott PLASMA 1 :)


16. 9. 2009

Ironman Wisconsin 2009

Petrovo ohlédnutí (8): IM Wisconsin - prevzate z webu zeleznak.cz

- informacie o tom ako sa potrapil Kajo Dzalaj budu coskoro /dufam/ :)

Petr si po studeném martyriu v Teplicích zaletěl do wisconsinského Madisonu pro havajský slot 2010. To byl jistě jeden z cílů, ten druhý, útok na podium nevyšel… Kdo zažil ráno na jezeře Barbora se ani nemůže moc divit. V tomto kontextu Petr zajel výborně.

Jak se na Tvém výkonu v Madisonu podepsalo MČR v Teplicích? Podle časů jsi měl solidní plavání, ale kolo a běh jako by postrádaly jiskru.

Podepsalo se asi víc, než jsem čekal. Bylo to zejména krutými podmínkami, které tam panovaly při cyklistice. Přece jen si termoregulace vzala asi hodně energie. Navíc jak Žďár, tak Teplice nebyly asi nejlepší přípravou na Wisconsin, kde panovalo vlhkých 30°C a prudké slunce. Plavání bylo super, po 800 metrech jsem dotáhl skupinu před sebou a do konce už to bylo v pohodě. Na kole jsem ztratil, bohužel, na začátku, kdy se přede mnou zformovala skupina s McDonaldem (odskočil mi v depu). Dal jsem přednost svému tempu, ale tato skupina nakonec pohromadě dojela až na čelo a vydržela až téměř do depa... Já jsem se tradičně trápil sám, ale šel jsem zadrženě a plánoval rychlý maratón. Z 12. příčky po kole jsem to vytáhl do půlky na 7. místo (včetně předběhnutí Longreeho) a věřil si i na 5. místo. Na 25.km měale horko dostalo a zbytek závodu už byl boj o přežití. Nakonec jsem rád za 12. slot pro Havaj v řadě.

Psal jsi o komplikacích s dopravou kola, co se Ti přihodilo a kdy se to vyřešilo? Byl tím ovlivněn Tvůj výkon?

Přiletěli jsme ve čtvrtek večer a kola v pátek dopoledne, takže žádný větší problém nenastal.Co bys řekl o druhém a třetím závodníkovi v konečném pořadí?

Ani Němec a ani Estonec nejsou moc známí. Jak jsi je viděl?

Estonce jsem znal a moc mě nepřekvapil, s Ritterem jsem se seznámil až po závodě. Oba byli po plavání v té skupině přede mnou, takže jsem je vlastně ani neviděl…

13. 9. 2009

1.Metaxa Award Ceremony Batovce 2009 :)

...chaaaaaa....lenze co vsetko predchadzalo pruserovym triatlonom na konci leta?
BATOVCE 2009 :)

Minuly rocnik sa mimoriadne vydaril po vsetkych strankach, vela sa sportovalo, vela sa oslavovalo, padalo velmi vela druhov napojov do mojho bruska a v nedelu ked som sa pokusal o navrat domov, modlil som sa aby ma nestretli cliftoni lebo keby ze mi daju dychat, zoberu mi aj rodny list :)

Toho roku to bolo pre mna pomerne komplikovane lebo v piatok som sadol do auta o 4tej hodine rannej -smer Namestovo - a nazad do Humenneho a potom o 19tej vecer smer Batovce. Dosili sme s buducou p. Balazovou po 1hodine po polnoci v podstate uz po predohre k sobotnej zurke, vsetci uz spali tak som zalomil aj ja. Bol som prave na plazi, strasne krasna brunetka mi niesla taky napoj co z neho trcali daznicky a nemala na sebe nic len taky havajsky veniec a sepkala mi do ucha- marecek , daj si............daj si..............daj si........znelo mi to jak nebeske harfy...na co som otvoril oci a zbadal pravdepodobne este nie celkom triezveho majkyho jak mlati do mojho auta a silnym hlasom hulaka - Vstavaaaaaaaaaj ty ............ :) hovado pastekarske....tak mi pokazit rano...a to pritom do startu boli dlhe 2hodiny...som mohol este bumbikat ....Ale volky-nevolky som vstal, namiesto ranajok sme si s majkym hrkli po dve slivky a zapocali pripravy na vopred prehrane preteky lebo sa mi tak strasne chcelo spat ze to nebola pravda...

O 10.00 bol start a ja som sa pustil do boja so zivlom a kopcom nadrzanych pretekarov. Celkom to slo len po par bojkach sa mi nejaky blazon zavesil za paty co mi po chvili prislo ako zasah do mojej intimnej zony. Tak stale ked sa tento dotycny priblizil - prask, kopacka do hlavy, po rukach, skratka aby vedel ze Marecek nelubi ked ho niekto rusi pri spanku /hoci plaveckom/:)Pri prebiehani do druheho plaveckeho kola som s hrozou zistil ze sa mi podarilo vyzivne kopat do Svetlanky Liparovej - Svetluska prepaaaaaaaaaaaaac, myslel som si ze je to nejaky triklubak :))))))tak som v utocnom style akosi nepokracoval...nejako sme sa vsak docapkali az do ciela a po prvych km na kole som zistil ze dnes to proste nepojde, ...hlavicka mi padala na riaditka a ked mi v druhoom kole dobehnuty majky usiel v zjazde, rezignoval som a siel som to dospat do depa :)

To ale zas tak nevadilo lebo kuknut si zapas KAROL -PALO takto nazivo bolo moc zaujimave. dufam ze sa mi nebude darit casto menit sa z pretekara na divaka :) Tiez bolo uzasne divat sa ako prebiehaju dalsie osudy pretekajucich partakov, ako sa s tratou bije Palko Namer- ktory este kazdopadne nepovedal posledne slovo v dlhych tt - skor naopak, ako uzasne leti do ciela Cibko, s akou vaznostou sa bije s tratou Majky, jak narastli bezecke kridla Matovi Holeckovi, a mnohi dalsi.....skratka je uplny zazitok divat sa na preteky kde clovek pozna skoro kazdeho.....a tak sme s Matkom Balageom tesili a triasli sa radostou ze mame dnes padla a ako sa vecer zlomime :)

Cele preteky nam prebehli ako vsetci viete uplne skvele a vsetko sa to zacalo hemlesit a pripravovat na vecernu party. Lubo Bogar, popredny trnavsky krasokorculiar, vytiahol kanady a ocelovu sekeru - povinna vybava na diskoteky v jeho regione a odisiel do lesa po nejake stromy z ktorych potom zalozil mensi poziar. Mato Balage chladil Metaxu ktoru vyhral v nitre od dalsich dvoch pacientov Marcela a mna, nejaky magor mi dal do ruky megafon co mi prislo ako uplne najkrajsia hracka celej sezony :) a party pokracovala do neskorych rannych hodin - konca som sa vsak nedozil lebo cestou na diskoteku som sa po dazdi trosku smykol, zrubal som sa do bahennej mlaky a rozhodol som sa ze tam ostanem nafurt :) Kazdopadne Batovce splnili svoju nenahraditelnu ulohu spolocenskeho tmelu spriaznenych klubov a mam pocit ze cim dalej viac sa naplna moj minulorocny pocit ze robime triatlon len preto aby sme sa mohli takto po pretekoch vysantit....

HOSI, BOLO TO SKVELE....VIVAT BATOVCE :)

PS- kvalita fotiek je znizena lebo som to fotil na film ktory uz bol stary a este som ho aj vypral :)

10. 9. 2009

Teplice vs. Podersdorf? .......part 2 :)

Neviem co to bol za debilny napad zakoncit sezonu takymto sposobom. Po navrate z Podersdorfu a naslednej nedeli stravenej v depe na Majkyho triatlonovom festivale som po velmi dlhej dobe zazil to co uz davno nie - svalovka - fakt hnusna, tazka, neprijemna svalovka. Tri dni som chodil jak pokazeny transformer a v duchu som hladal sposob ako Majkymu zrusit slubenu ucast na irone v Tepliciach. Lenze co cert nechcel, asi v stredu svalovka zmizla a mne zacali vrniet nohe a zacal som sa na tie vydrbane Teplice tesit :) Vo stvrtok popoludni nalozit po poslednom irone dokladne zablatenu a nasledne vyluxovanu Plasmu do auta a sup ho -smer Bratislava kde ma uz cakal nabudeny Majky s osudovym rozhodnutim dokoncit Teplice.

Kto by cakal ze absolvujeme bezny zavod, sakra by sa mylil lebo to bol vikend o vsetkom moznom len nie o triatlone :) Prusery sa zacali mnozit uz v piatok dopoludnia kedy som v slabej chvili dvihol telefon Karolovi Dzalajovi a este v slabsej chvili som mu slubil ze ho vezmeme so sebou -ale musi dosjs do brna lebo nas dost tlacil cas, chceli sme sa v pokoji pripravit na sobotny pretek. Karoly sa samozrejme cestou zo ziliny stratil , lebo sice v Iraku ho mozu vysadit nad Bagdadom o tretej rano, Karci vybali plnupolnu, nabije si samopal a za par sekund vie kde je sever a moze ist s radostou drancovat krajinu :))))) ale cesta medzi Brnom a Trencinom bola nad jeho sily takze sme z brna vypadli az o pol siestej - majky uz mal nervozny tik ze nejak sme to prekoucovali :) Naviac ked Kajo zahlasil ze sa potrebuje dostat len do prahy kde ho kamosi beru na nejaku Xterru :))))))))))))))))))))))))Ale mame Karciho radi, aspon nam sprijemnil cestu do prahy kopaniciarskym jontakom, akurat majky si nemohol dat lebo pilot silneho Ducata nemoze sosat lebo to sa udajne nesmie :)

Tazke mraky, lejak skoro vkuse pomaly sice smerom na zapad ustupoval ale cim sme boli blizsie k tepliciam tym to zase hustlo. Dovalili sme sa na check-in asi o stvrt na 11 ked uz odnasali celu prezentaciu prec ale nejako nas este odbavili a my sme na smrt unaveni zalomili v aute. S pocitom ze dost bolo pruserov, zajtra mame silny zavod.......................ha :) humor......... :)

Rano zme sa zobudili na strasnu zimu.......ale strasnu. Vonku pod 10stupnov, lialo jak o zivot, a ja som zacal Majkymu pomerne bez cenzury nadavat :) lenze ten blazon sa len usmieval a v duchu si hovoril ze to dnes bude sakra boliet. No toteda ano.....to bude....dosli sme na start a nebolo tej sily ze by som sa do tej zimy vyzliekol. Cas nemilosrdne plynul a start sa blizil. A ja nie aby som sa chystal ale siel som presvedcit organizatorov ze ked som zabudol prilbu doma, ze mi to nevadi ze mozem pretekat aj bez prilby............no to som na tom bol lepsie lebo Majky nechal doma jeden casovkarsky nastavec :) a to aj jelen vypada blbo ked ma len jeden paroh :)

Cele depo, priestory startu inak mali uzasnu vianocnu atmosferu, organizatori nalievali horuci caj, ja by som si hrkol aj punc, jedine co kazilo triatlonove vianoce bol ten dazd----keby snezilo, bolo by to poetickejsie, Ved teplota na to bola :)Ked sa uz zdalo ze je vsetko ok, narvany do neoprenu vo velkej pohode kracam k startu od auta, otacam sa kde sa zamotal Majky, a na to pocujem mohutne - Pripravit sa- pozooooor-staaaaaaaaart....

Sakra....odstartovali bez nas....to co je za uroven toto........predieram sa pomedzi mrznucich, moknucich sa divakov a skacem do vody so znacnou sekerou za poslednymi prsiarmi a v duchu sa udrbavam na tom kde asi je za mnou Majky :) este asi v aute, oblieka sa :) Skok do 20stupnovej vody bol ako balzam na zmrznute koncatinky....voda ako z katalogu, no enviromenatalny zazitok.....clapkal som sa tam vo velkej pohodicke az do momentu ked trebalo vyliezt z vody....strhal som zo seba neopren a ten pocit nikomu neprajem - ako by na mna niekto vysypal vedro ladu - ta moja tenucka kombineza komplet mokra bola jak ladovy plech....doobrych 10min v depe som sa odhodlaval vyrazit na kolo ale akykolvek pohyb bol ukrutny...Tam som zazrel majkyho ako nieco ladi na svojom novom diskovom kolese - nienie -nebluznil som, naozaj ho mal.

To bola ina story - Miso Kulich sa v depe oboznamil s faktom ze na jeho kolese je defekt - hnusny pocit, zazil som to v Embrune - Majky charakterovy typ hned zhodil svoje zadne kolo aby miso mohol pokracovat a neskor si vzal rezervne koleso - disk od otca Misa Kulicha - za co bol sice diskvalifikovany lebo prijal externu pomoc ale jemu to bolo aj jedno lebo na trat ho pustili - aby si mohol zavod dojst.....KAzdopadne disk sa nerymoval s Majkyho bicyklom takze ani nevystartoval - coho som zase trosku vyuzil ja a od baliaceho majkyho som vysomroval triklubacku vestu aby som sa uplne nepodchladil.

No bolo mi to akurat trt platne. Sice som uvodny kopec dupal jak o zivot aby som sa aspon trosku zahrial. Ale marne. Kukal som sa na nohy, ako krasne fialoveli, a po par km zjazdu som zastal lebo sa mi uz dost tocilo v hlave. Zase som sa rozbehol ale asi po par metroch som zas zastavil a sadol si na kraj cesty nech motanie prestane....ale akurat zima stupala a ked ma nabral nejaky organizator do auta tak som videl na teplomeri 10stupnov.........balime........

S nervami, smutkom, a trosku aj spokojnostou ze som nepodlahol blaznivej chuti pretekat som sa dostal az do priestorov ciela kde sa mi po podarilo dostat na oblubenu telesnu teplotu 37stupnov az asi po 4griotkach a polhodine vo vriacej sprche.

A tak som si siel uzivat zvysku zavodu ako divak. Dosiel Majky, dali sme si hermelin, ja som zapil griotkou a kukali sme zavod. Peto Vabrousek vypadal uzasne ale bolo na nom vidno tiez ze mu nie je horuco, Jirko Danek zliezol z kola na 150km kvoli defektu ale este dlho potom mal komplet modre pery, a my sme sa vytesovali z toho ako uzasne to bezalo Misovi Kulichovi...... Ten sa nakoniec dostal do ciela na stvrtom mieste a vsetci oslavovali Majkyho ako hrdinu dna ktory sa obetoval pre sampiona :) Majky - respect :)

V cieli sa to uz zbieralo, my sme papali griotky -strasne dobre je to...mnam.....len jej v tom bare mali malo lebo po mojich drancujucich najazdoch som im vyslopal vsetku :) Vsetko sa uz chystalo na futbal a ja som vduchu tuzil aby sa vo dverach zjavil Kajo Dzalaj lebo ked vyhrame nad Cechmi, bude dobra kazda ruka :))))))))))) Moje modlitby boli vyslysane a Kajo dosiel, mohli sme sa venovat fuciku na plne hrdla :)

Skoncilo to sice spravodlivou remizou ale slovenska vyprava doplnena o strateneho syna slovenskeho triatlonu - Ivana Brucka ktory do Teplic prisiel priamo z Barcelony kde prave zije.
Sedeli sme dlho do noci , debatovali o vsetkom ale kazdopadne napriek velmi nepodarenemu vikendu co do pocasia a pretekovych uspechov to bolo zakoncenie sezony na velmi vysokej urovni....

Tesim sa na sezonu 2010 :) a mam pocit ze nie len ja.......

PS -Kajo, vsetko dobre vo Wisconsine....ukaz im dze ma baran podvozok :)

7. 9. 2009

PODERSDORF vs. TEPLICE - ironmany pre uchylakov :) part 1


Cele to bolo vymakane ako vzdy do poslednych detailov, forma naladena, EPO, CERU , krvny doping, rastovy hormon, kokain, heroin, vsetko som zodpovedne nasypal aby som bol saaakra rychly a v jeden krasny piatkovy den som sa vybral kusok od Bratislavy na oblubeny ironman do Podersdorfu.....Vonku uzasnych 30stupnov, voda teplucka, svaly mi brneli jak dve trafa pod napatim, v zaludku mravceky robili teambuilding pre sobotny vykon, pri prezentacii som sa este hecol s Jancim Strangmullerom a potom este vecer pri pivku s Pepom Svobodom...s ktorym sme urobili aj take jedno propagacne kolecko v okoli podersdorfu aby sme demonstrovali Fruhwirtovi a spol, obrovsku silu vyzarujucu z dvoch najkrajsich bicyklov v Ceskoslovensku :)Este sme si s Pepom vecer pri pivku slastne mlaskali ako si vyhrejeme kosti v sobotnom zavode, taktika bola - cakame sa vo vode a na kole pojdeme spolu aby sme dvojhakom rozbili vsetkych rakusakov.

Sice predpoved pocasia nemilosrdne diktovala ze to bude pruser, nic tomu nenasvedcovalo....este o 3h rano som sa zobudil na to ze nemozem spat lebo mi je strasne horuco a hviezdy svietili tak ze to hadazlo tiene....slastne som si pukol do spacaku a usnul...:) O 4rano som sa zobudil na strasnu ranu....vravel som si ze asi nejaky nadrbany rakusak hadze petardy...ale omyl...nadrbana perinbaba zase hresila ze Jakupko si neurobil svoje manzelske povinnosti a pustala na Neusiedler See strasidelne blesky ...do toho vietor a dazd.... myslel som si ze sa mi asi sniva....tak som si do toho spacaku este raz pukol a skusil usnut...lenze zrazu dalsia rana a s mojim dvojtonovym bytom na kolesach to zakolisalo...tak som sa definitivne prebudil...

Vulgarnym sposobom som absolvoval pozdrav slnku odkukany od cibka, pozdravil som sa slnku tak ako si zasluzilo...Videl som zdesenych pretekarov jak pobehovali okolo krutiac hlavou ze to nemoze byt pravda...Z dalekeho amplionu sa uz ozyval moderator ktory spolu s DJ-jom sa ukajali na pustani pesniciek typu - Its a raining man...halelujaa....alebo potom bol Red Rain od Petra Gabriela, zabila ma pesnicka Aint no sunshine....ktora zaznela prave ked som s placom na krajicku tlacil plasmu do depa - teraz neprehenaam - cez 10cm kasu vody a bahna..!!!

Ked sa mi podarilo narvat do neoprenu a odtapkat sa na start, zacitil som ako by ma Perinbaba vyfackala mokrou hanrdou ktorou prave pozmyvala Jakupkovu komorku....cakali nas tucne mozno viac ako meter vysoke vlny,necely kilometer do vnutra jazera, kilecko nazad a to cele 2x.
Start bol pomerne humorny, lebo kopec ludi - udajne prihlasenych bolo okolo 600- do poslednej sekundy netusilo ci to fakt organizatori mysleli vazne....Mysleli....Tak som sa pustil do boja so zivlom...po par metroch som sa postavil a kukol pred seba ...obrovske masy vody sa na nas valili, topili sme sa tam jak maciatka co ich nik nechce, a mne nejak prisla na um Majkyho myslienka po almere kde tiez boli pekne vlnky ale nie az take - Vraj sa s nimi hral, chytal rytmus a ono to potom slo...hoooore doooole spliechalo to , hresil som ale nejak sa to darilo, miestami som nevidel 2metrovu bojku hoci som bol priamo pri nej, parkrat ma otocilo okolo vlastnej osi ked som netrafil vlnu...skratka surfing jak vysity...

Vybehol som z vody okolo 1.20 co sa mi zdalo celkom v pohode, zvlast ked som v depe zazrel bajk Matka Holecka ktory mi na 3800vie nalozit aj 10minut....tak somsa potesil a vyrazil na kolo...a tu zacal dalsi pruser...mal to na svedomi vietor ale v tej najuchylnejsej podobe :)

Neschopnost usoferovat 100mm rafiky vo velmi prudkom protivetre bola pre mna velmi prekvapiva...neskutocne ma hadzalo, plapolal som tam jak vlajka EU na obecnom urade v Udavskom a snazil sa nepadnut niekomu pod kolesa...miestami sa dalo ist 60km v hodine co som si vychutnal...Prve kolecko trapenie ale za 1h 17min co vychadzalo na cas pod 5.20...potesil som sa mastil dalej....ale co cert nechcel prisiel zase dazd....v kombinacii s vetrom velmi prijemna vec...uz som toho mal plne kecky ale stalo sa nieco co som absolutne necakal. :)v Cieli na mna zahulakali dvaja bratia zo supernovy - CIBKO A PRINCEZNA :) skoro som zrazil tu babu co mi podavala jontak kriciac na mna ze je to kola....klamarka jedna :) fuzata :)

Ako keby ma niekto napichol na infuziu, zacal som zase tlacit do pedalov , na silny bocak som si zvykol, sice mi odchadzali svaly na lavej strane tela z toho ako som jazdil nakloneny do strany oprety o neviditelny prud vzduchu.Na konci 3okruhu ked som mal uz retaz suchu ako martini som nutene a proti pravidlam prijal externu pomoc - miro mi nastriekal na retaz cibkovu penu na holenie co sa nakoniec ukazalo ako super olej - takze sa mi to cele podarilo dokoncit na urovni 5h. 30min :) ....moc som sa potesil lebo niekolkonasobny vitaz Fruhwirth tam siel kolo 5.06.

Kedze v depe bolo este furt vela cm bahna, nedoprial som si tradicnu 10minutovku na trave a hned som vybehol na maraton :) na moje prekvapenie to slo uuuuuuplne skvele :) podla medzicasov to vychadzalo na 4.05-4.10 co ma tesilo lebo by to bolo furt pod 11hodin co na takej trati je pre mna uspech...lenze vynalozena energia na kole sa ukazala ako chybajuca a cca na 30tom km mi najprv odislo brusko, potom nohy, a nakoniec aj hlava tak som sa do ciela dosmatlal az o polhodinku neskor ale stastnucky a spokojny ze som to prezil s pocitom ze nikdy viac uz v roku 2009 nepojdem na start som slubil majkymu ze o tyzden dame TEPLICE .......:)
Ale o tom ako Teplo bolo v Tepliciach az next time :)