26. 2. 2009

Powder day @Zauchensee

Vedel som, že po týždni sneženia sa malo včera vytiahnuť a tak som vybral svoje zbrane rozmerov 139-110-129 a s Kacom sme o 0500 namierili na panenský prášok do Zauchensee.

Bottomless pow v týchto zemepisných šírkach nebýva často a naše očakávania boli nastavené dosť vysoko. Naplnili sa absolútne dokonale a výsledkom bol first-chair-last-call, jednoducho jazdili sme do mŕtva tie najkrajšie lajny, aké sa v Caucháči dajú nájsť. Pred záverečnou sme ešte stihli zopár drópkov v lese, kde mi Kaco cvakol tieto pekné fotoz (thnx Kaco).





Enjoy the ride!

24. 2. 2009

Zbrane Karčiho a Lajčiho

V neludskych priam nehumennych podmienkach sa ideme ponahanat so zvyskom sveta na tomto strojovom parku. Vonku je teplucko, pomerne trosku viac ako by som kedy zazil , vela sa potime takze asi bude treba po preteku bicykel umyt od potu :) aby nam nezhrdzavelo.......no vtipny som az strach, ale to je len ako zufale nahananie pozitivnych pocitov v ktorych bysom nasiel trosku viac odvahy nez ktorou disponujem teraz ...........no ale hadam to bude dobre :)

Cestou z Amsterdamu do Kuala Lumpur ked sme s Karčim tlacili goudu a zapijali hajnekenom sa k nam pripojil Lukáš Vrobel - urcite si ho pamatate, zo slovakmanu- hlavne jeho gulervuci zaver behu kde uz z horuca kapali vsetci co boli natolko blaznni ze sa postavili na start. Lukas tu obsmrda skoro kazdy den ale je to srandovny chlapik takze ho mame radi :) Na fototermin sa dostavil aj so svojim kolom ktore pripajam pre radost milovnikov bicyklov Cervélo :)

Takze drahe nase bicykliky - SELAMAT DATANG KE LANGKAWI


K technickej bizuterii, vsetci preferujeme Dura Ace, Karol svoje Cervelo este okorenil FSA klukami a original Cervélo brzdami ktore ma aj Lukas ale ako vidite, Luky jazdi este zaujimavu vec - kluky Ergomo ktore na tom malinkom televizore co ma na riaditkach ukazuju aj najma pre trening skvelu velicinu - watty... Rajdy su u Karola aj u Lukasa znacky Vision a ja som zvolil Profile, no a kolieska Karol svoje Bayers upgradoval na Xentis a ja si strihnem dalsi zavod na kolach Blackwell Research 100. Lukas ma v predu Zipp 404 a v zadu ma fungl nove kolo o velkosti rafku 95mm - GREY....

Uz len nech nas to dovezie do ciela v case ktory si vsetci zasluzime :)

21. 2. 2009

La Grave

Trouver des montagnes locaux a la recherche d'un bon moment ;-)

La Grave - dobre bolo, see more fotoz here :-)))

14. 2. 2009

Pozdrav pre Stupiho

Predvcerom som este pobehoval po suchych krasnych cestach, a dnes rano nam zase naprasilo toho bieleho svinstva....:)))) kedze pastekari lubia smykat sa po kopcoch na roznych predmetoch plocheho typu, Ty jediny chapes, ze keby ten biely bordel nebol, bolo by nam vsetkym krajsie :)

Do kelu uz nech som v tej Malajzii :)

11. 2. 2009

Raslavice mieria do Malajzie

Nebudem urcite velmi prehanat, ked poviem ze urcite tento borec moze zamiesat kartami o par dni na ostrove Langkawi. Kto si pamata suboje ktore Kajo zvadzal minulu sezonu s Filipom na majstrakoch slovenska alebo s Petom Vabrouskom na Moraviamane tak mi uveri ze Malajzia by za urcitych podmienok mohla byt miesto kde Kajo moze urobit minimalne tak skvely vysledok ako pred rokom Miso Kulich ktory vyhral svoju age group. Zatial co u Misa jednoznacne sa jednalo o postup na Hawaii, tieto ambicie Karol nema.

Kazdopadne 28.februara na Ironmanlive.com mozete vsetci vidiet ako sa Kajo pobije so zvyskom startoveho pola na IRONMAN MALAYSIA 2009 na svojom gigantickom Cervele ktore si podobne ako Peto Vabrousek otestoval aj v aero tuneli v Prahe...

Letime uz 19.februara takze na aklimatizaciu bude kooooopec casu na co sa obaja moc tesime lebo taky tyzden v tropickych horucavach pri tomto pocasi nemusi padnut vobec zle :))))




Inak vedeli ste ze vychodne slovensko je rodiskom skvelych ironmanov? :) Napr. nasa slovenska jednotka, Filip Kristl - Humenné , dvojka : Karol Dzalaj - Raslavice pri Presove, trojka : Mato Holecko - Krompachy, najkrajsi a najrychlejsi dorastenec Andrej Cibulka - Presov :) a to uz vobec nespominam seba............ :)))))))))))))))a to ani nechcem zakriknu ze Mirko Princik - chodiaci pruser, zivelna pohroma a neriadena strela sa chysta na gulervucu sezonu pod vedenim Filipa - to budu hukoty :))))))

6. 2. 2009

Vabrouchov likvidator superov

Nova zalezitost pod zadkom jeho velicenstva Peta Vabrouska ktoreho uz pozna pomaly aj ta tlsta predavacka v nasej samoobsluhe :) je z dielne ceskej firmy Author- pozor- nie je to ten special s ktorym pretekal pred rokom ale uplne nova vecicka......

Je to sikovne kolo aj ked na moj vkus trosku moc pomalovane, posleme Peta a dizajnerov z Authoru k Cibkovi na skolenie nech vedia jak sa ma vyladit zavodny stroj co do krasy........ :) ale kedze ako Peto vravi - nie je ziaden bikenarcis tak je to ospravedlnitelne :)

Priemer 40km za hodinu nie je lahke utocit naviac tak aby sa dal zabehnut maraton pod 3hodinky takze asi to bude trosku viac nez len vo farbe kola :)
No a podla poslednych sprav je na tom P.V. vykonnostne celkom dobre, 69tis antioxidantov v tele je pomerne dost :)) takze v malajzii to bude asi na bednu ked nie priamo na vitazstvo :)

Peto si ho takto skusal v aerotuneli v prahe, kam sa dostal aj moj azijsky spolubojovnik Kajo Dzalaj/k tomu sa este dostanem/ No v tenkom drese v chladnej hale dupat do pedalov proti 50km/h vetru mi pride ako uchylka :)ale rozhodne by som sa na to nechal nahovorit.............

------------priznam sa ze ked som sa nechal nahovorit hrat sach s andrejom cibulkom tak to uz zvladnem uplne vsetko :)))))


....oslavili sme s petom pekne umiestnenie v almere, druhy flek na floride, tesim sa na vitazny pripitok v malajzii :).....skoda ze tam nebude filip, bol by to rozhodne dobry fight... :)

4. 2. 2009

JUDr. Pepa Svoboda a jeho kosačka

TAaaaaaaakze boyz n girlz..... :)

Tento fesak na kole je Pepo Svoboda. Pacienti na dlhych tratiacho toto meno urcite poznaju, je to taky inventar dlhych triatlonov. Sam som o nom vela pocul ale okolnosti za akych som ho spoznal su velmi zaujimave. Po 30km cyklistiky na pretekoch Moraviaman som predbehol na moj vkus celkom bieleho vyrehotaneho typka - vypadal jak clovek ktory si mysli ze dosiel na nejaky oblastny pretek kde sa trosku plave a trosku bicykluje a potom sa mozno este prebehne. Usmev siroky, pohlad vesely, kombineza biela, skratka jazdiaci optimizmus........som si aj myslel...drbo.......sak teba to prejde jak zajaca kombajn :)

Ale moc som si ho nevsimal lebo celkom mi to kolo slo tak som dupal dopredu. Lenze asi som chytil upal lebo ma strasidelne rozbolela hlava a do toho aj defekt a tak sa stalo ze ma tento biely demon predbehol. Ked som sa trochu oklepal , a dosiel ho, tak ten usmev uz zrazu mal v sebe poznatok ze to asi neni lahky zavod a videl som jak Pepo s neskryvanym odporom pokracuje v zavode.

K nevyhnutnej konfrontacii doslo nakoniec priamo v druhom depe. Predpokladam ze nemal moc sajnu kto som , tak ako ja som nemal sajnu ci to nie je nejaky madar alebo rakusak po ktorom by som tak rad hodil bidon s jontakom ale napriek tomu ma napadlo ze sa podelim o rozok so sunkou ktore nachystala mamka od Mira Princika - inak skvela zalezitost taky rozok....... Pepo zareagoval navysost rychlo, rozok mu zjavne pohladil rozhodeny traviaci trakt a opatoval mi to chladenou 12tkou :) /pedofili pohov- bolo to pivko/---------a takto som prisiel na toho endemita cesko-slovensko-europsko-svetovych dlhych trati.

Pred par dnami som sa nahodou dozvedel ze nase cesty sa zase skrizia o par tyzdnov v malajzii kam si Pepo nachystal tento novy Look :) mimochodom nadherne kolo, tak verim ze moja starostlivo utajovana Plasma mu bude superom viac nez dostojnym :)

Pepo, tesim sa na pivko na pobrezi baltickeho mora....alebo kde kurnik lezi ta malajzia.... :)nekukal som sa zatial este............... :)

Mili zaxpeedaci : JUDr. Josef Svoboda osobne :




Baba-Kamzík 2009 /udavské edition/

Baba-Kamzik 2008

Az teraz som dostal od kamarata Peta Dolaka fotky z minulorocnych pretekov Baba-Kamzik. Aj ked je uz mierne "po termine" bola by skoda ich neukazat.

S Palim a Sasom sme mali krasne startovne cisla 1-2-3, cim chcel usporiadatel urcite vyjadrit respekt pred Triklubom :-) Ked tak lovim v pamati, boli to krasne preteky - cely cas sme isli pokope, v cieli bolo nakoniec poradie obratene 3-2-1. Ake symbolicke :-)))

3. 2. 2009

Poezia v cyklopraxi




2. 2. 2009

King of the Road

Jeho veličenstvo De Rosa King: