30. 1. 2009

Pozdrav zo Sečoviec

Navstivil som dnes v Sečovciach mojho spoluziaka z vysokej skoly, uzasneho partaka a fanusika triatlonu. Toto malinke krasnucke ruzove , 180kilove paciatko na fotke je jeho domaci milacik Béla - alebo po slovensky -VOJTECH.

Béla Vas vsetkych pekne pozdravuje, praje Vam vela uspechov v novej sezone. A ja len dodam ze Vojto je velky sympatak - myslim tym NAOZAJ VELKY :) Ja urcite Vojta navstivim niekedy pred velkou nocou a zistim ci je naozaj aj dobry :)

23. 1. 2009

Race Calendar - Zaxpeed Edition

Andrej, Tvoj vkus je absolutne dokonaly, tie maciatka co sa vedia bicyklovat su krasne ale tuto je zaxpeed ak si si nevsimol - a ideal krasy vhodny pre kalendar sa ponuka priam automaticky :)Majky je krasny clovek, velky charakter, alfa a omega celeho triatlonoveho bytia - naviac je clenom vykonneho vyboru cim si zasluhuje absolutnu uctu :)...a povedzme si uprimne, nevypada krajsie nez tie babenky? :)

Taktiež si dovolim poznamenat ze spravny triatlonista ma sezonu 13mesiacov v roku a nie len zopar :) osobne si rad zapretekam od februara do novembra len trosku zbohatnem :) :) :) ale je tu vela plavcov, zimnych triatlonistov, sachistov, a inych pacientov co urcite budu mat co skrtat cely rok :)Takze pre vsetkych zaxpeed pozitivnych je tu novy kalendar pod nazvom MAJKY live in ALMERE mozete si to vytlacit a silno zaskrtat najlepsie preteky :) PF 2009 :)



22. 1. 2009

Good News from TV

Ospravedlnujem sa za prerusenie silnej diskusie o krasnych bicykloch ale neda sa inak. Z Trebisova prisla strasna sprava, moj teamovy druh, chodiaci pruser , zivelna pohroma a neriadena strela, ktora ma v obcianskom preukaze napisane ze Miroslav Princik konecne pochopol , ze treba svetu zanechat aj nejaky odkaz....zatial co my sa tu pachtime za pracou, karierou, penazmi, uspechom , Miro v ramci volneho casu a po pracovnej dobe spolu so svojou drahou Kvetuskou, prichystali silny sok pre cely nie len triatlonovy svet :

MALE PRINCIATKO TU BUDE O 9 MESIACOV :) :) :)

VELKA GRATULACIA OD VSETKYCH ZAXPEEDAKOV :)

Miro, davaj teraz na Kvetku veeelky pozor :) a ja uz len dufam ze to bude dievca , lebo dalsi Princique - muz by bol uz pre tento svet nemuselo byt zvladnutelne :)

Pinarello Espada

V dobe ked Miguel Indurain a jeho kariera naberala vrchol, vravelo sa ze je len otazkou casu kedy sa postavi na drahu aby urobil rekord v hodinovke. Aj sa stalo, makaroni z Pinarella mu postavili drahovy special ktory dostal nazov ESPADA. Po tomto pocine ked Miguel urobil rekord- nepamatam si presne jeho hodnotu ale bol hodne dobry :), tak prisla na svet aj cestna verzia a to v prvej polovici 90rokov a bola to vazna pecka :)

A Miguel na tom vypada jak sam cyklisticky panboh :)

21. 1. 2009

Czech made

A prečo neostať pri klasike a pripomenúť si osemdesiate roky :) Teda v tom čase bola táto vychytená značka z východného bloku na vrchole a predávala sa ako mandarinky pred vianocami v priore. V totalitnom Československu to bola jasná jednotka. Každý po týchto bicykloch túžil, lepšie bicykle dostupné neboli. Neexistoval krajší vianočný darček ako nový "favorit" či "eska". Napriek tomu, že rokycanský závod zatvorili, bicykle Favorit sa dajú zakúpiť aj dnes. Sú síce montované v Kunoviciach pod týmto označením, ani zďaleka už však nejde o "české bicykle", pretože súčiastky na ich výrobu pochádzajú z rôznych kútov sveta. Keď som ho ja dostal ako desaťročný, úplne som slintal, čo na tom, že mal 16 kg a prehadzovanie zadného päťkolečka na ráme pri bidone.

No ale na ten nový špeciál by som kľudne sadol...

Sikmooke polienko do ohna

Sotva by som sam povedal niekedy zazijem naozajstnu lahodku od vyrobcov kosaciek, brusiek, odstavovacov, a podobneho bordelu zn. Merida. Ale tymto pocinom ma fesaci sikmooki naozaj dostali. Nikdy som to nazivo nevidel, moj guru Matko Holecko par kuskov zazrel v Podersdorfe ale hodne moc sa tesim az to spoznam aj ja :)

Niezeby som mal nieco vylozene proti slecne Kuote Kaliburovej ale priznam sa ze z toho kolecka som bol na vjetvi pred par rokmi a uz je toho fakt tak strasne vela ze skor ma vzrusi Majkyho Giant ako Kuota :) Ale uznavam ze na svoju dobu to bolo straaasne delo a rozhodne este ani teraz nie je v stadiu aby nemalo co povedat :)

20. 1. 2009

Dream bike

Uz ked sme hovorili o peknych bajkoch, ocrem Kanondalu a Plazmy existuje aj zopar dalsich peknych kuskov. Tymto otvaram diskusiu na temu Dream Bike, a ako prvu pustam do obehu moju srdcovku - Kuota Kalibur.


Viem ze Marek bude namietat, ze mu ten bajk nic nehovori, ze ho mal na Floride kazdy druhy mantak, bla-bla. Ale ja si neviem pomoct, som z neho jednoducho namako - a nie je to iba tym, ze na nom Norman Stadler 2x vyhral Havaj :-)

Tesim sa na vase dreams.

Zelenkova takes South Africa Ironman 70.3

Lucka Zelenkova, skvela ceska triatlonistka vyhrala cez vikend 70.3 Ironman South Africa. Lucku sme s Marekom stretli v Almere a - bolo to krasne dievca a tym to pre mna koncilo. To som vtedy nevedel, ze je hviezdou svetoveho formatu. Ten uspech jej zo srdca prajem.

Na ironman.com o nej napisali:

"In the women’s race, Zelenkova, despite starting her swim training a mere three weeks ago due to an injury sustained in July, was up with the leading male PROs’ pace finishing her swim in 00:24:22. Zelenkova had it all her own way on the cycle and the run, and never looked like she could be beaten."

1. Lucie Zelenkova (CZE) 04:46:40
2. Heleen bij de Vaate (NLD) 04:57:00
3. Claire Kinsley (RSA) 04:59:26
4. Mariska Kramer-Postma (NLD) 05:02:18
5. Diana Riesler (GER) 05:08:54

18. 1. 2009

Cannondale is back

Je to uz jasne: Cannondale sa vracia na slovensku triatlonovu scenu a to rovno s legendarnym strojom CAAD3/R1000. Bizuteria je uz tradicne Dura-Ace, Roox, Spinergy a Selle Italia. Hadajte kto ho bude jazdit ;-)

PS: Bolo mi luto, ze tento krasny ram u mna len tak lezi, tak som ho cez vikend trochu oprasil. Uz sa tesim do Chorvatska :-)))

14. 1. 2009

Silvester na Gibraltare

Celý tento absolútne úžasný výletik ktorý by nikdy nevyšiel nebyť jednej úžasnej ženy, mojej Zuzky ktorá žije v neďalekom mestečku San Pedro, blízko Marbelly kúsok od Malagy. Vybrali sme sa v jedno novoročné ráno pocestovať trošku po okolí a aj keď som tušil, že ma čaká niečo sakra neobyčajné, to čo som zažil v reáli bolo omnoho krajšie a ak by sa mi podarilo aspoň kúsok toho úžasu preniesť sem, bol by som veľmi rád....že? Maco:)

Maco sa ako nevyhnutný inventár a v podstate šéf výjazdu tentokrát dostal na úplný juh Európy. Táto fotka je urobená na malinkom chodníku ktorý vedie s mestečka Tarifa na Tarifa Island. Tento chodník je z oboch strán obmývaný morom. Vobec som si neuvedomil faktu, že tento chodník je vlastne hranicoui medzi Stredozemným morom a Atlantickým oceánom. Až sám Maco ma na to upozornil........a ja som sa začervenal :) Úžasné miesto :)

Pri príchode zo západu od Tarify sa ešte pred zátokou Algericas objaví takýto výhľad na samotný polostrov kde sa rozprestiera Gibraltar.

Maco sa na tento skvost už díva z juhu z mestečka La Linea de la Concepcion :)



Na zadnej strane Gibraltaru sa nachádza nejaká prapodivná fabrika na spracovanie odpadu a tiež miesto kde sa ujovi kapitánovi sa akosi nepodarilo zaparkovať lodičku práve správne :) Hory v pozadí nepatria nikomu inému ako Afrike :)

Maják a priestor okolo neho je zaujímavý ako miesto kde sa v priebehu budúceho roka začne realizovať výstavba Európa Pointu - ako južnej hranice Európy. Keďže Gibraltárska úžina nie je práve široká, koncentrácia lodí je tu tak veľká , že určite museli v miestnych rádiách pomedzi dopravný servis zaradiť aj informáciu v ktorom mieste merajú rýchlosť :)




Boyz and girlz............welcome in heaven :)
... čierne predmety okolo mňa na ďalších fotkách su naozajstné španielské ftáčiky ktoré zjavne zaboha nedokázali pochopiť kto sme a čo tam robíme :)



Sólo na najvyššom móle mojej andalúzskej kráľovnej Suzanne prvej a jej princa Markosa :)





Takto by som si predstavoval štart do novej sezóny 2009 :) s neistým ale zaujímavým cieľom :)



A sám veľký Maco vravel, že po všetkom tom čím už prešiel toto nebol práve zlý výhľad :)




A takto vyzerá pohľad do vnútrozemia zátoky kde sa nachádza mestečko Algecirar s veľkým prístavom -veď lodí je všade úplne plno...



A takto zase vyzerá keď sa Giba pozeráte na španielské mestečko La linea de la Concepcion. Medzi touto dedinkou a samotným Gibom je hranica a colnica pretože Gib je už anglické územie. Anglické krčmičky kde sme si dali so Zuzkou skvelú večeru a pifo, anglické telefónne búdky, anglické obchody, aj SPZ aut :)

Angličaci si tam vybudovali aj svoje vlastné letisko cez ktoré vedie normálna cesta a ktoré trčí až do mora ....:)



Skrátka staré dobré Anglicko na juhu Európy. A ja som moc vďačný že som moholo aspoň kúsok ovoňať ........ďakujem Zuzka a ...

...GOD SAVE THE QUEEEN :)