25. 11. 2008

Sustredko Myjava 2008

Tak a je to tu! Final report z nášho cool sústredka.

Tento rok sa na plaveckom sústredku na Myjave okrem Triklubakov zúčastnili aj Operáci, ale aj cezpoľný Jericho, Miro a Rado. (Myslím že celkm pekné spestrenie programu). Hlavným plaveckým coachom bol pán Valovič. Jeho úlohou bolo vymyslieť čo najzaujímavejšie a najťažšie tréningy. To či sa mu táto úloha pýtala je lepšie sa asi radšej opýtať každého individuálne... ale v každom prípade to bolo určite spestrenie tréningových programov. Vo vode sme sa denne ocitli dva a viac krát, takže sme si chlórovú vodu užili až až. Ale my sme poriadni makači a preto sa nám ušli aj denné dávky suchých tréningov v podaní jedno až dvoj hodinových behov, tímových hier ako basket či futbal, posilovania s medicimbalmi a ťahadlami ale aj vytúženého stečovania. Musím zhodnotiť, že tréneri sa pripravili naozaj zodpovedne na každý jeden tréning a na nudu nebol čas!

Teraz to ale vyzerá že sme len dreli a dreli! To ale nie je úplná pravda. Medzi skoro každým tréningom sme si užívali krásne chvíľky voľna. Každý svoje voľno strávil iným spôsobom uvoľňovania. Izba obývaná Palim, štupim, Matesom, Jančim a Jerichom viedla v sledovaní filmov a serialov asi každý deň. Izba v ktorej sa usídlili rado a Miro bola viacmenej masírovacia miestnosť, v ktorej si biznis neotvoril len Rado ale aj Aťka :) Za zvukotesnými dverami kde sa zabývali Operáci Linda, Janka, Palo.š, Palo.š a Balu veru vôbec netuším čo sa mohlo diať, ale v každom prípade to muselo byť účinné lebo výsledky na tréningoch boli. Nedá sa ale povedať že by Triklubáci na tom boli o niečo horšie. Moja izba, teda Ada, Janka a ja sme trávii náš čas celkom aktívne. Nezaobišli sme sa bez karaoke, balonov, čokolády a rôznych pokusov zemskej príťažlivosti. Ale povedzme si na rovinu, každý bol rád ak si mohol aj počas dňa rošku zdriemnúť:)



No a ešte zopár akčnejších obrázkov......





Záverom poviem len toľko....... možno sme si niekedy ponadávali na to v akej riťke sme a aké užasné 12,5m!! plávame, ale teraz sme ja aj Janka čestne zhodnotili že nám stráááášne chýba naša špinavá, smradlavá a studená izba!!

Dúfame, že dalšie sústredenie bude minimálne také ak nie lepšie!!! :D


23. 11. 2008

Pódium pre Triklub

Boyz and girlz, dnes som si urobil oddychový deň - asi podobne ako väčšina z vás. Sústredenie v Myjave mi dalo vcelku zabrať, verím však, že to bol dobrý vstup do nového tréningového roku. Každopádne budeme mať na čom stavať v ďalšej príprave.

Z Myjavy som si priniesol solídnu svalovú únavu, ale aj výborný pocit, že sme opäť raz vytvorili skvelý tím a navzájom sa na tréningoch potiahli. Odtrénovať denne 5-6 hodín nebolo easy, ale vy ste to zvládli výborne a pri tom všetkom vám nechýbala dobrá nálada, čo teda obdivujem. Boli ste jednoducho super, ako vždy :-)

Cením si, že sme mali možnosť trénovať spoločne s Opera Sport Team - plávať v jednej dráhe s olympionikom Paľom Šimkom sa nepodarí každému. Aj keď som prestižák, musím uznať že Opera je v súčasnosti najlepším slovenským klubom a spoločné sústredenie bolo pre mňa veľkou inšpiráciou.

PS: Vďaka Mišovi za organizáciu, Peťovi M. za lokálnu podporu a samozrejme aj Marošovi H. a celému Opera tímu ;-)

10. 11. 2008

Exkluzívne interview: Tamara Kozulina

AC: Tamara, first of all congratulations to 2nd place in Ironman Florida. Would you give an interview for Zaxpeed?

TK: No problem.

AC: How does it feel finishing 2nd in Ironman?

TK: I am very happy to be on the podium again. I was already second in 2002 in Austria Ironman and 3d in Ironman New Zealand. I hope one day I'll know how it feels to be an Ironman Champion.

AC: Last year you were 4th in Florida, what did you improve?

TK: I had pretty good swim and bike time both years, but I got my marathon run. Last year I couldn't run that fast, probable because I did two Ironmans in three weeks.

AC: You did amazing performance on the run course. Did you believe you could finish 2nd after you came 5th from bike?

TK: That's my run. I already ran 3.06 before. And this year I was always close to this time. 3.09 in Arizona and 3.08 in Austria.

AC: Did you notice that Marek was getting close to you on the bike? What do you think about his performance?

TK: There was only one spot where we could see each other and I missed him. He had a great bike time. But I not compete with guys :)

AC: What do you enjoy about triathlon?

TK: Pain :) I like to be in good shape and for so many years doing it I really get use to do the sport. And I feel sick without swimming, biking, running or exercising.

AC: Any plans for winter?

TK: I plan to stay in US trough couple winter months. First months plan to do a lot of swimming and running. And at the beginning of February go back to Europe.

AC: When do you come to Slovakia?

TK: As soon, as I'll get visa ;)

7. 11. 2008

Shrek na Floride

2. 11. 2008

Što slučilos v Paname

Velky pozdrav celemu pocetnemu fanklubu -ani sme s filipom a tamarou necakali kolko ludi sa nam ozve - tomu sa vravi teda kuuurňa dobry motor :) VELKA VDAKA VSETKYM

No jak ste si stihli vsimut vo vysledkoch, dieru do sveta som moc neurobil co ma trosku mrzi lebo priznam sa ze hadam tak dobre som sa pred pretekom este necitil-startak som mal uz od priletu do usa :) ....s tym ze 10.19.xx musi padnut aj keby traktory lietali okolo... priprava nebola najhorsia, andrej orlicky ma skvele rozplaval - aj ked mozno cas 1.13 urcite nie je nic svetoborne ale v tych vlnach co boli -sice neboli velke ale boli- no plavalo sa krasne a mam pocit ze to bolo moje zivotne plavanie... Miso s andrejom si v Almere uzivali vlny tak som to skusil tiez...tu to bolo ovela miernejsie...vlny boli mozno vacsie ale to boli masy vody po ktorych sa dalo uplne krasne plavat.

Co sa tyka dalsich disciplin -noooooo pravda je taka ze s Matom holeckom sme 2mesiace behali kopu tazkych treningov, co ma priznam sa namotalo na moznost velmi dobreho casu...lenze od Almere som najaztil presne 170km :)))) no to nie je mnoho - takze ked som sa niecoho fakt bal tak to bola cyklistika :) -naopak na beh som sa tesil - lenze - syndrom behu je u mna asi nejaky otoceny lebo kazdy jeden odbehnuty km na treningu sa premietne na bicykli :)

Mato Holecko je skratka cyklisticky macher :) Cyklistika bola chronicka rovina ale makalo sa jak ozivot...okolo nas stale lietali motorky s rozhodcami a rozhanali baliky zltymi a cervenymi kartami. Miestami sa dalo dokonca ist v pohode v haku lezne priznam sa -nie zeby som nejak trpel na to ze nesmiem hakovat- no skratka nechcelo sa mi nechat disknut kvoli takej blbosti ...tak som si stale nechaval odstupy co sa mi nakoniec aj oplatilo...
Okolo 100km kedy sa slo mierne s vetrom sa zrazu pretek strasne zrychlil...ja som tocil okolo 40-45 a baliky okolo mna dupali ako by som tam parkoval...skusal som aj zrychlit ale citil som prichod krcov -no na to zacala panelova cesta a na mojich novych tvrdych kolesach som sa skoro rozplakal od nervov...z kopca 28km v hodine...filip inak tiez na tom useku hresil jak pohan...

Ked uz som bol s psychikou na konci a odbocil som smerom k obratke tak som zrazu zazrel Tamaru - skoro som okoktavel - bola asi len 8minut predomnou...za nou Gabika Loskotova-dalsia PRO z ceska... ufff...tak som zacal tlacit do pedalov az sa mi halucinacie robili....
Ked som na obratke zazrel cudnych fanusikov, moc som tomu nepripisoval ulohu - ale ked som potom videl mavajuceho Spidermana, Batmana a podobnu haved- zacal som mat pochybnosti o kvalite a zlozeni jontaku :)

Strasne vela dvojnikov som nejak popri trati nasiel....asi 4x som obiehal Marosa Horinka -zakazdym mal iny dres a ine oakleye :) Raz som obehol dokonca Stupiho - ale ten miestny mal podstatne menej svalov :) a ked som zazrel kdesi naobcerstvovacke Laca Kassasa tak uz som bol pripraveny na to ze v depe ma budu cakat pani Jurasek s Ihringom :))) no zazitok

Ku koncu kola asi 20km pred cielom ked som dorazil Gabku Loskotovu sa dal dokopy pomerne velky balik a kedze som uz necakal nejakeho motorkarskeho rozhodcu tak sa mi zdalo fajn ze popri mori vo vetre nemusim slapat naplno a oddychnut na beh...lenze sopliky mi tiekli tak som sa siel vychriachat a v tom -ked tu zrazu -avsak - prihucal rozhodca a bez hanby vsetkym ukazal cervenu :) len usoplenemu mareckovi nie :) este ma pochvalil ze ako pekne v odstupe idem :)

Tak som sa dostal az na beh...bezalo sa mi naozaj super, imaginarny matko holecko za mnou stal s tucnym bicom - nebyt par nutenych prestavok pocas behu kvoli napinaniu tak to bude celkom vyrovnane -kazde kolo okolo 1.05 :)lenze10-15gelov by rozgrcalo kazdeho ...tak aj trosku casy sa rozutekali...nakoniec az 4.25.......noooooo ja skratka behat neviem -a asi ani nebudem vediet :) ale aspon mam motivaciu do dalsej zimy v spolocnoti M.H.........mato , rozbalime to nabuduci rok za 3.45kazdy pretek :)

Takze aby som zhodnotil celok - spokojnost je tu velka -dokonca som porazil nejakych profikov, co vobec nie je lahke, vraj som nejaku minutku na kole nalozil aj Tamare, ktora sa na tom kole hadam narodila :) takze vlastne nie je dovod nebyt spokojny -no dosiel som na jednu vec- pretekat v novembri je ovela tazsie ako v juli-auguste ked clovek je rozbehnuty od zavodu k zavodu...o to viac si cenim vcerajsi pretek... jedine co ma mrzi je ze Filo nedosiel lebo tiez bol -aspon myslim na tom skvele...to by bol koncert nasej party- Vabrouch 3, Tamara 2, Filo...coja viem...dajme tomu do10...aj ked myslim ze by to dal este lepsie ... :)))

IRONMAN SOUTH AFRICA je za rohom takze hosi, uz nie je cas skrapkat si gule a ideme do toho :) nech je na zaxpeede o com tocit :)

1. 11. 2008

Posledne zbohom pred startom

:) drzte palce