30. 8. 2008

Moje Leto 08

Milí priatelia, po dlhom čase sa vám ozývam, ikeď len prostredníctvom blogu. Zatiaľ čo som ste pekne trénovali a vychutnávali vynikajúcu atmosféru pretekov, ja som si vychutnával vynikajúcu atmosféru vysokoškolských učebníc. Aby z toho všetkého úplne nepreplo pochodil som troška po horách a prinášam vám skromný foto report z mojich expedícii po Vysokých Tatrách, Nízkych Tatrách, Veľkej a Malej Fatre. Enjoy a v pondelok idem zahájiť prípravu na Bojnice, tak sa vidíme..dúfam..;)

24. 8. 2008

Foral TT - majstráky v krátkom

Boyz & girlz, čo poviete na Šurany?

Na posledné - a pre väčšinu z nás aj najdôležitejšie - preteky sme dorazili takmer v kompletnej zostave. A kto nepretekal, prišiel aspoň povzbudiť, Sisa dokonca aj s malým triatlonistom, ktorého zatiaľ vidieť iba na sono. Iba Janka nám chýbala, keďže práve dovolenkuje na Korzike (čau Janka, verím že robíš fotodokumentáciu a o zážitky sa potom podelíš :-)

Preteky to boli opäť krásne, v porovnaní so Sencom o dosť náročnejšie - dlhšie plávanie aj bajk, zákerný kopec pred otočkou, plus dosť nepríjemný vietor. Trať, sme síce poznali už zo Slovakmana, ale majstráky v olympijskom triatlone sú predsa len niečo iné.

O 11.00 sme išli do toho, a hneď plávanie bolo v ostrom tempe. Kika vyliezala ako prvá žena spolu s elitnými plavcami, kúsok za ňou Kilo, potom Štupi. Iba to moje plávanie bolo ako zo zlého sna, tuším som sa vo vode pobil aspoň s tuctom plavcov a na bajk skákal niekde okolo 40. pozície.

Hľadal som okolo seba Tomáša Kamrlu, ale ten bol už dávno vpredu, takže som opäť raz organizoval stíhačku na hlavný balík. Spolu s Jakubom Baronom a Rasťom Bielikom sme ťahali proti vetru na hranici laktátu, neskôr sme ešte vzali "do partie" Martina Šimkanina. Pozbierali sme možno 10 ďalších, medzi ktorými som zaregistroval Kiku, Štupiho aj Kila. Škoda že ste to neuviseli, dáma a páni, Triklub-balík by sa mi páčil, takže budúcu sezónu už spolu, OK? ;-) Ináč si z toho nič nerobte, poodpadávali aj ostatní, a bajk sme končili iba vo dvojici s Martinom, na dohľad za hlavnou skupinou, takže asi sme tomu dosť pridrbávali ;-)

Trochu ma vytočili rozhodcovia, keď ma nechali z depa vrátiť na "čiaru", ktorú som vraj prepálil. To by mi až tak nevadilo, keby nejaká čiara existovala, alebo ju aspoň niekto signalizoval. Na beh som teda vyštartoval mierne nasratý, ale postupne som to rozdýchal a odbehol asi svoj štandard, pár ľudí sa mi ešte podarilo stiahnuť a v cieli som bol celkovo 20. Nejako tak som to aj očakával, takže nakoniec s výkonom spokojnosť a už sa teším na dlhú trať v Almere budúci vikend :-)

Vrátim sa k Triklubu: Páčil sa mi Janči, ktorý sa tradične výborným bajkom a behom vytiahol zo 70.miesta (po plávaní) na konečné 31.! Kilo (36.) si udržal od tela Štupiho (40.) a medzi nich sa excellentným, 8. najrýchlejším behom zaradil Pali (39.). Feri sa prepadol na 70. pozíciu v cieli, naopak slušný výkon urobili obaja Peťovia - PBZ skončil so 44. časom a PDO v triatlonovej premiére na 61. priečke.

Spomeniem ešte ženy a malé slniečko Janku Poláčikovú z Opery. Už od testovacích pretekov v Rusovciach som vedel, že dokáže zajazdiť rýchly bajk a nakoniec to ešte kvalitne rozbehnúť. Tipoval som ju na najvyššiu bedňu ešte v Senci, ale formu asi ladila na majstráky. V Šuranoch ju ukázala v plnej paráde, vyhrala ženy, a to mám pocit, že posledné kolo už ani nebežala naplno.

Pre mňa však bola #1 Kika, ktorá výborne plávala, prakticky sama ťahala celý bajk, a veľmi pekne, s úsmevom na perách odbehla svoj prvý olympijský triatlon. Ako jediná juniorka aj dokončila preteky, navyše na výbornom 6.mieste medzi ženami. Kika, máš môj obdiv :-) Keď dokážeš uvisieť s ostatnými v balíku, budeš na bedni!

Boyz & girlz, toľko Šurany mojou optikou. Keď ste si ešte nestihli vyrozprávať vlastné zážitky, napíšte ich do komentárov.

PS: ...a vyveste nejaké fotoz, alebo mi ich pošlite. Čuz.

20. 8. 2008

Žilina šprint TT

Šprint v Žiline bol pre naše babuľky hlavný pretek sezóny. - V juniorských kategóriách sa rozdávali majstrovské tituly, na ktoré si mohli siahnuť aj Mirka, Kika aj Janka. My ostatní sme si prišili hlavne zapretekať a pridať nejaké body do Slovenského pohára. Všetci sme boli zvedaví na nové trate pri Vodnom diele Žilina.

Preteky vyšli výborne hlavne Mirke: Z vody vyliezala s prehľadom ako prvá žena (celkovo 17. v elite kategórií vrátane mužov!), ale to ma až tak neprekvapilo, lebo plávať to ona vie. Čo ma všaj príjemne prekvapilo bolo, že výborne zajazdila bajk, chytila sa hlavného balíka, kde som bol aj ja s Mišom. Kopček, kde teoreticky mohla odvisnúť, jej nerobil problémy, vydržala aj všetky pokusy o roztrhanie balíka a nakoniec z toho bol priemer 37,7 km/h = nicht schlecht, Mirka :-) Tuším sme tie Dlhé Diely nejazdili nadarmo ;-)

Na záverečnom behu už sily trochu chýbali a prvá Barbora jej o nejakú tú minútu ušla, ale čas 01:06:49 je naozaj výborný a 2. miesto na M-SR v premiérovej triatlonovej sezóne je absolútne skvelé!

Nechcem zabudnúť na Majkyho, lebo ten ma tiež prekvapil výborným bajkom (Mišo, keď si sa dostal na špicu, ťahal si ako zver!) a celkovým 19. miestom v Elite mužov. To všetko iba 2 týždne po Ironmanovi v Nitre a z plnej prípravy na majstrovstvá sveta v Almere.


Btw, na severe Slovenska sme boli od piatku: Na Mišovej chalupe v Demänovej sme ľahko potrénovali, zahrali si biliard, pozreli Vrbické pleso a psychicky sa pripravovali na Žilinu. Babuľky to využili po svojom a opäť nahodili novú farbu vlasov - fialová ma tentokrát neočarila, ale teším sa čo bude nabudúce - zeleno-žltý melír? :-)))



(Photos courtesy of Janka and www.operateam.sk)

12. 8. 2008

Bzince pod Javorinou - Kikina chata

Taak aby ste nam verili ze sme si na Kikinej chate len sunky nevyvalovali, ukazem ako sme sa tam teda mali a co sme porabali.

Nas prvy absolvovany trening boli krasne 500ky na stadione v Novom Meste n. V., ktory je mimochodom fakt super!


Takto sme sa vecer umyvali:)


aj sme si opekali..:)

Vecer nam Kika citala Pippi, fakt profesionalne, pozorne sme si ten pribeh vypoculi az do konca...ked ju Pali vystriedal vsetci sme hned zaspali:P


Na druhy den sme si boli plavecky trening odplavat na Dubniku..no povedzte neboli by z nas aj dobre a hlavne krasne akvabely??;) vsak Janci:)


zatial co niekto sa vratil do detskych cias...


niekto sa uz pripravoval na tie neskorsie...;) (aj ked kika sa dozije len 30ky tak neviem neviem ci to stihneme byt taketo babky:)


..poobede sme poriadne aj riady umyvali..

..no a reklamu triklubu sme robili vzdy a vsade:)

11. 8. 2008

Triathlon weekend Matejovec

Takže pár fotoz z vikendu...

1) Aj napriek super nedeľnému obedu sa išlo nadoraz..
2) V druhej skupinke sa zdal byť jasným favoritom miško.. (asi ho posilnila tá domáca klobáska keď sa tak rozbehol)


3) Jeriško, mamina asi nebude rada, keď uvidí tie ponožkyyyy, no ale keďže to bol prestížny pretek, nehľadelo sa na nič
4) Janka sa práve rozbieha


5) Fandil naozaj kto vedel :)))))))....
6) Za týmito pohybmi sa skrývajú roky driny.. alebo že by to bolo predsa len volanie tej klobásky


7) Ako prvý došiel do cieľa Janči, alebo doskackal ????
8) Pali mu stále ale dýchal na chrbát :)))))
9) Najviac aplauzu ale samozrejme zožal náš miško :)))))


10) A takto sa v robote cítime po každom víkende, resp. spomíname ten minulý a tešíme sa na ten budúci..

7. 8. 2008

Aj v tatrách bolo dobre...


Len aby sa nezabudlo...

TAT : Total Alkoholfrei Triathlon

Ospravelnujem sa za kvalitu fotiek ale kvaplo mi na objektiv trosku jablckovice a rozpustila sa mi optika :)

1. Majkyho krvilacny pohlad po welcome drinku :)


2. Uspesne sme zvladli nastrahy preteku - podme oslavovat :)


3. Kajlik a Zuzka vo svedskej trojke - medzi nimi nie je vidno slecnu Jablckovu 75percentnu :)


4. Palo chcel zalozit velky taborak, bol z toho nakoniec maly požiar :)


5. Andrej sa prudko zamyslel - jeho myslienky buracali nocou ako fungl nova motorova pila :)


6. Morning after........ znovu sme sa zoznamili, a spolocne sme hutali a hlbali co sa stalo v sobotu :)


8. Vela otaznikov sa zraci v Palkovom pohlade...ten bol tiez jak tank :)


7. Jediny kto neslopal bol mr. Maco....je to naozaj sportovec :)